Blog post

Mama van een bijzonder meisje

maart 27, 2019

Eerder blogde ik over heel veel onderwerpen, van boeken tot speelgoed. Van dagjes weg tot actuele onderwerpen in de media. Ik mis het bloggen. Daarom dat ik de blog verander in de blog mama van een bijzonder meisje. Of er veel andere blogs gaan komen, dat zullen we zien. Maar het zorgt wel voor wat variatie!

Bewuste keuze

Ondanks dat ik ook over andere onderwerpen ga schrijven dan autisme, hechtingsstoornis, prikkelverwerking en angststoornis, probeer ik het wel anoniem te houden. Wellicht heb ik zelf mijn blog met je gedeeld en weet je wie ik ben en wie mijn gezin is. Maar de bewuste keuze om geen namen en foto’s van gezichten te gebruiken dat blijft.

Voorstelrondje

Maar wellicht is het wel leuk om iets meer over mij en mijn gezin te weten voor de toekomstige blogs.

Ik ben een mama van bijna 35 lentes jong. Een trotse Limburger. Ik ben getrouwd en samen met mijn man hebben we twee dochters van bijna 7 en 5 jaar. De oudste dochter is ons bijzonder meisje. De jongste is onze vrolijke spring in het veld. Altijd enthousiast en een heerlijke flapuit. Onze oudste dochter heeft de diagnose ASS, angststoornis, hechtingsstoornis, prikkelverwerkingsstoornis en achterstand in de sociaal emotionele ontwikkeling.

In het dagelijks leven werk ik parttime en heb daarnaast een eigen bedrijfje. Bijzonder meisje is voor mij een hobby. Ik ben dol op bloggen. Naast bloggen ben ik  dol op series kijken. Ik heb een zeer uitgebreide kijklijst. En ik ben graag creatief bezig, zo vind ik handletteren erg leuk.

De jongste

Ik vertelde al dat de jongste een enthousiaste en heerlijke flapuit is. Ze kletst je de oren van de kop en is dol op dagjes weg gaan en shoppen. Van jurkjes tot tasjes. Van barbies tot my little pony. Een echt meisje.

De oudste

De oudste is een stoerder meisje. Dol op Playmobil en dan vooral de politie en brandweer spullen hiervan. Ook gamen is iets wat ze graag doet. Ze heeft wel wat moeite om langer met iets bezig te zijn. Gelukkig gaat het steeds beter! Ze zit in het speciaal onderwijs en gaat regelmatig naar de dagopvang voor wat extra ondersteuning.

Ups en downs

Ons gezinnetje kent zijn ups en downs, maar we weten ons er doorheen te slaan. Afgelopen jaar kampte ikzelf met een hevige burn-out. Inmiddels ben ik weer aan het opbouwen met werken. Ik kan weer genieten van dagjes weg en situaties die we meemaken. Elke situatie in ons gezin is bijzonder. Waar het eerder soms een last was, is het nu iets waar we van leren.

Ik hoop dat jullie mij en ons blijven volgen! We vinden het erg leuk om te zien hoe maandelijks honderden bezoekers de blog bezoeken.afsluiting liefs de mama van een bijzonder meisje

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post Volgende post