Blog post

Waterpokken

december 9, 2018

Eerder kreeg zusje lief de waterpokken, behalve dat de oudste graag voor haar zorgt, is er weinig aan de hand. Een beetje jeuk waar een zemelenbadje goed tegen werkt. En dan is het donderdagavond. Wat zie ik voor rare rode puntjes? Oh nee, het zal toch niet?

Tweede keer

Toen ze drie was, had ze de waterpokken al eens eerder. Schijnbaar was dit niet voldoende om resistent te zijn tegen het virus, want ze kreeg ze opnieuw. En niet zo zuinig. Ik werk zelf in de gezondheidszorg en zie vaker kindjes met de waterpokken. Maar zo erg als bij haar heb ik ze nog nooit gezien! Ze zaten overal, maar vooral in haar gezichtje.

Jeuk

Ze leek soms gek te worden van de jeuk. Ondanks het zemelenbad en de kidsclinic die ik gebruikte om haar de jeuk weg te halen. Ze bleef jeuk houden. We deden er alles aan om haar niet te laten krabben. Het begon donderdagavond, vrijdag in de loop van de dag kwam de doorbraak. En zaterdag was het ergste.

Diploma zwemmen

En het ergste was de timing van de waterpokken. Ze zou met een beetje geluk 24 november af mogen zwemmen voor haar A-Diploma. Wij zijn dat zwemlessen wel een beetje beu aan het worden. Dus blij dat we waren. Maar helaas als we pech hebben, mogen we nog niet. Ze gaat deze week nog twee keer! Fingers crossed.

Niet naar school 

Het meest vervelende was nog, dat ze niet naar school mocht. Met blaasjes werd ze naar huis gestuurd. We hebben haar daarom maar thuisgehouden, maar ze verveelde zich zo enorm. Dag regelmaat, dag structuur. Ik vervloekte die verdomde waterpokken in haar gezichtje. Dit waren de boosdoeners, normaal werkt een kwartiertje in een zemelenbadje aardig. Maar helaas dat kan natuurlijk niet met je gezicht.

Gelukkig zijn er nu alleen nog wat korstjes en plekjes te zien. En gaat ze morgen weer zwemmen. En nu hopen dat ze nooit meer terugkomen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post Volgende post