Follow:

Zomervakantie #2 dagje shoppen

shoppen, winkelen, vrouw met tasjes

Vakantie! Inmiddels is het traditie dat we een dagje met oma en de meisjes te gaan shoppen in Eindhoven. Het hele jaar wordt er gespaard om iets te kunnen kopen. De centjes van de verjaardag worden erbij gedaan. Een dagje met de trein. Soms een uitdaging, maar meestal heel gezellig. Maar hoe ga je beslissen wat te halen?

Speelgoed in overvloed

Ondanks dat we zelf eigenlijk weinig tot niets halen, hebben ze bij ons speelgoed in overvloed. Tijdens verjaardagen en feestdagen krijgen ze cadeautjes in overvloed. Mijn oma viert nog altijd sinterklaas, mijn schoonouders kerstmis en mijn eigen ouders sinterklaas. Daarnaast komt er met verjaardag altijd aardig wat bezoek, dus ook daar komen nieuwe cadeautjes vanaf. Begin van het jaar hebben we ons huis flink opgeruimd. Het meeste speelgoed ging naar boven en een groot aantal spellen. Wat voor ons erg prettig is. Maar natuurlijk al helemaal voor de oudste. De rust die aanwezig is doet haar goed. Onze woonkamer is behoorlijk prikkelarm.

Shoppen

Shoppen met een kindje met autisme is qua doel heel makkelijk en duidelijk. Samen zochten we van te voren al uit wat ze wilde kopen. Althans het meeste. Ze had nog een paar extra centjes voor iets van Playmobil of iets anders. Dat moet ze natuurlijk op dat moment kiezen. En dat is lastig. Want er is natuurlijk zoveel keuze. En omdat ze nog niet alles kan lezen heeft ze hulp nodig met uitzoeken. Uiteindelijk werden het twee spelletjes voor de Nintendo Switch. Mario Maker en Super Mario Kart.

Ze is dol op spelletjes spelen op de switch. En het lukt haar inmiddels steeds beter. Ze heeft steeds meer geduld om dingen te proberen en ik merk dat ze groter wordt.

Barbie of Pony

Shoppen met de jongste, ik doe dit het liefste. Ze is gemakkelijk en dol op shoppen. Als ik iets pas, dan is ze mijn eerlijkste toeverlaat. Ondanks dat ze 5 jaar oud is, weet ze goed wat me staat of niet. Ze loopt het liefste winkel in en winkel uit. Kijkt naar jurkjes, shirtjes, haarspulletjes en oorbellen. Ze houdt ervan. Meestal ga ik met haar alleen, dit is voor ons hele gezin het meeste prettige. Want papa houdt zoals de meeste mannen, niet van shoppen. Voor de oudste is shoppen ook wel een dingetje. Het is druk er zijn veel prikkels en vaak is het onvoorspelbaar.

Maar even terugkomend op Barbie en Pony: Ja, voor dochterlief toch wel een dingetje, want je kan er natuurlijk nooit genoeg hebbend. Rondlopend in de speelgoedwinkel, niet snappend hoeveel ze uit mag geven. Gelukkig kan ik haar sturen en na een tijdje lopen we de Intertoys uit met voor de oudste een playmobil piraat en Batman Lego setje. En voor de jongste een My Little Pony speelsetje wat je fijn mee kunt nemen als je gaat logeren of op vakantie gaat en een setje Lego van Assepoester.

Spelletjes

Gelukkig wisten we precies welke spelletjes er uitgezocht gingen worden. Nog even snel naar een andere winkel om deze te halen. Het werd Mario Maker 2 en Mario Kart. De jongste twijfelde maar toen ze op het doosje van Mario tennis Peach zag staan, was ze verkocht. Afrekenen en terug naar de trein. Want een hele dag shoppen is toch wel heel vermoeiend. Ik ben blij dat ze toch nog willen luisteren tijdens het uitzoeken. En ik ben blij dat er niet nog een berg speelgoed mee naar huis ging. Want uiteindelijk spelen ze het liefste op de Nintendo Switch een spelletje. En papa en mama vinden het niet zo erg, wij gamen maar wat graag mee!

 

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply