Blog post

Op vakantie #1

september 8, 2019

Wij waren een weekje op vakantie. Gewoon lekker eenvoudig in eigen land. Niet te ver rijden. Maar het is en blijft altijd een hele onderneming. Want je weet dat als je op vakantie gaat met een kindje met autisme dat er haken en ogen aan zitten. Want waar ga je naar toe? Hoe ziet het eruit? Wat is er allemaal te doen?

Aanpassen

Waar de jongste zich heel gemakkelijk overal aanpast, heeft de oudste dat totaal niet. Ze is erg onzeker over alles om zich heen. Ze wil alles bevestigd hebben, ze wil weten waar ze aan toe is. Waarschijnlijk herkenbaar voor heel veel ouders van kinderen met autisme.

Waarheen

Het begint voor mij altijd met het uitzoeken van de reis. Waar gaan we naar toe? Willen we een stukje rijden en wat kost het? We hebben in huis verbouwd afgelopen jaar. Dus we hadden geen groot budget. Zelf ga ik het liefste naar Duitsland. Maar het hotel waar we nu twee jaar zijn geweest, was ik ook wel een beetje op uitgekeken.

Tip

Via een vriendin kreeg ik de tip van een vakantiepark in Zuid-Holland. Na gekeken te hebben, was ik eigenlijk wel overtuigd dat dit park er leuk uitzag. Genoeg mogelijkheden om dagjes weg te gaan en ook dicht bij de familie van mijn partner.

Boeken

Ik boekte voor een week. Het was niet duur en gewoon het idee om even weg te zijn met ons gezin is voor mij al genoeg. De voorbereiding was goed te doen. Omdat het weer in het weekend voordat we vertrokken wat minder was, pakte ik zaterdag het meeste al in en de rest volgde in de dagen daarna. Hoe ik het voor elkaar krijg om altijd weer te veel mee te nemen! Vraag me niet hoe ik het doe!

Voorbereiden

De voorbereiding bestond uit filmpjes en foto’s kijken van het park. Daarnaast heb ik navraag gedaan hoe het zat met de omgeving en het internet waar we zaten. Geen wifi hebben is geen probleem, maar dan moet ik het van tevoren wel weten om ons daarop voor te bereiden.

Op vakantie

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf niet direct zin had in deze vakantie. Zoals ik al aangaf ga ik graag naar Duitsland. Ik vind het er prachtig, er is veel te zien waardoor een dagje weg een heel ander gevoel geeft. Ik ben opgegroeid met vakanties in de bergen. Maar hoe de vakantie ging, en of we het vakantiegevoel kregen dat lees je in de volgende blog.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post Volgende post