Follow:

Aftellen tot de vakantie

voestappen op het strand, vakantie , zomervakantie

Bijna is het is de laatste schooldag. Of ik er naar uit kijk? Enerzijds wel, want uitslapen op vrije dagen is toch wel erg lekker! Een beetje later naar bed en later uit bed is wel lekker. Niets moet alles mag ook natuurlijk. Maar met een kindje met autisme is de vakantie anders, om het zo te noemen.

Zelf amuseren

Ik vind vakanties wel pittig, de complete structuur en regelmaat valt weg bij kinderen. De jongste kan zichzelf goed amuseren, maar de oudste helemaal niet. In eerste instantie kregen we bijna geen uren voor de opvang. Gelukkig kan ze nu in de vakantie wel vrij veel gaan.

Dagjes weg

Ik heb zelf niet de tijd elke dag plannen te ondernemen. Tijd misschien wel, maar de financiële middelen om elke dag naar een pretpark  of met de trein weg te gaan is er niet. Dit zijn de dingen die zij leuk vindt om te doen. Stellen we voor om naar de speeltuin in het park te gaan slaakt ze een grote zucht. “Maar dat is toch saai?”

Tablet

Ze heeft veel moeite om zichzelf bezig te houden. Op de tablet of Nintendo DS is dat niet zo’n probleem. Hoewel ik dat af en toe wel een uurtje toelaat, is het niet de bedoeling dat ze hele middag alleen maar op de tablet zitten.

Op vakantie of niet?

En dan het dilemma of we op vakantie gaan. Ik ben altijd zo onzeker wat betreft vakanties. Ik ken de huisjes niet, de omgeving en we hebben maar een bepaald budget beschikbaar. En als ik dan iets zie, vraag ik me af of ze zich niet gaan vervelen, want ik wil ook wel eens een dagje met een boek buiten zitten of aan het zwembad liggen om op te laden. En ik weet natuurlijk ook niet wat er allemaal te doen is, welke mensen er aanwezig zijn en wat we gaan eten elke dag. Ik kan wel iets voorbereiden maar ook niet op alles. Mocht iemand nog een betaalbare en beschikbare tip hebben dan hoor ik het graag!

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply