Follow:

Veters, toch wel een dingetje

rode schoen met veters

Wij kochten twee weken geleden nieuwe schoenen. Helaas hebben we hier voetjes in huis die niet even in elke schoen kunnen. We gaan altijd naar een speciale schoenenwinkel. Tot nu konden we altijd schoenen komen met een rits, helaas nu niet meer…

Toch wel een dingetje

Helaas kan ze nog niet strikken. Ze heeft moeite met de motoriek. Daarvoor heeft ze ergotherapie. En samen oefenen ze het veters strikken. Maar tot op heden is dat toch wel een dingetje. Maar we geven niet op! We blijven samen oefenen met alle buien incasserend.

De juf wil niet strikken

Ik vind het altijd lastig inschatten of verhalen waarmee ze thuis komt kloppen. Zo geeft ze nu aan dat de juf haar niet wil helpen met het strikken van haar veters. Volgens haar zegt de juf dat ze aan haar veters zit te plukken.

Overstuur

Vandaag had ik een kindje dat helemaal overstuur was. Ze wilde zelfs haar oude schoenen, die gewoon echt te klein zijn aandoen. Ik had zo met haar te doen. Maar wat klopt? Na de zwemles helpen ze haar, en ik ga er toch vanuit in het speciaal onderwijs waar ze weten dat kindjes motoriek problemen hebben dat ze helpen.

Ik gok dat ze echt een keer heeft zitten plukken aan haar veters, en niet om ze zelf los te maken maar omdat ze niet goed zaten. Op dat soort momenten zie ik zo duidelijk haar autisme terug. Als iets niet klopt dan moet het anders, het klopt niet in haar hoofdje.

Onzeker

Ze is helaas alleen behoorlijk onzeker, het is lastig voor haar om voor zichzelf op te komen en iets goed te verwoorden. Wat heel sneu en lastig is, maar wel een leerpunt. Vooral nu ze een juf heeft die haar nog niet zo goed kent.  Hopelijk kan ze snel zelf strikken! Geeft heel veel rust.

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply