Follow:

Terugkijken naar het afgelopen schooljaar

terug naar school

Vandaag precies 1 jaar geleden, 9 april 2018 ging ze voor het eerst naar de nieuwe school. En wat kan er veel gebeuren en veranderen in een jaar. Ik kan je wel vertellen dat we blij zijn met de keuze die we maakten! En dat we blij zijn met haar juf(fen).

Terugkijken

Als ik terugkijk naar het afgelopen jaar, dan zie ik een kindje wat veel beter in haar vel zit, leergierig is en dol is op school. Maar niet alleen maar helaas. Ook zijn er dagen dat ze geen zin heeft om te gaan, of dat ze boos uit school komt.

Een jongensklas

Je kunt merken dat haar klas kleiner is, dat er meer gekeken wordt naar wat ze nodig heeft. Ook is ze dol op de kindjes uit haar klas. Ze zit als enige meisje in een klas met jongens. En dit doet haar zo goed. Ze is niet anders, ze kan mee voetballen, ze kan haar energie kwijt. En de jongens die zijn dol op d’r. Natuurlijk gaat het af en toe eens mis, en komt ze mokkend thuis omdat een kindje niet met haar wilde spelen, of dat er iets gebeurt wat niet in haar straatje past

Nieuwe juffen

Maar een jaar geleden had ik niet kunnen hopen dat we dit nu al verdiend hebben. Tot de afgelopen week had ze een vaste juf wat heel erg fijn was. De juf was fulltime aanwezig. Helaas is ze nu met zwangerschapsverlof. Voor de juf leuk natuurlijk! Maar inmiddels is er gewisseld. En zijn er nu twee juffen op de groep die afwisselen. Het was nog even spannend met het leerkrachten tekort. Maar school heeft het goed opgelost.

Duidelijke juf

Hoewel ze het zelf wat minder leuk vindt met de juf in het midden van de week. Ze vindt de juf wel heel streng. Maar ik denk ook wel dat het nodig is. Haar klas bevat een redelijk groot aantal stuiterballen. Die hebben natuurlijk een duidelijke juf nodig. Daarnaast is het ook wennen en uitproberen, hoe ver kunnen ze gaan. Maar de juf is tegenover haal wel altijd lief en aardig hoor ik ook terug.

Dus als ik terugkijk, dan ben ik trots op mijn bijzondere meisje. Ze doet het zo goed, ze heeft plezier, ze lacht en soms gaat het eventjes fout. Maar op de dagen dat het minder goed gaat, of het vervoer niet lekker loopt, dan zijn wij er voor haar.

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply