Follow:

Ons dagelijkse leven #1

rust, kop thee en bloem

Ik heb een aantal trouwe lezers (zwaait naar alle fans *) en die lezen via mijn blog onze avonturen. En we maken natuurlijk van alles mee met een bijzonder meisje. Ik wil proberen wekelijks een blog te schrijven. Vergeef me als dit niet lukt! Een blog met dagelijkse dingen en weinig rust.

Leerlingenvervoer

Ja, daar gaat ze weer, dat leerlingenvervoer blijft bij ons een dingetje. Wat zou ik graag meer geld kunnen krijgen voor een hypotheek. Helaas verdienen we niet genoeg om te verhuizen naar de wijk dicht bij haar school. Hoe ideaal zou het zijn om ons meisje en haar zusje op dezelfde school te zetten, zodat we ze zelf konden brengen en halen.

Enfin, het leerlingenvervoer. Inmiddels zijn er een stuk of 10 klachten verstuurd. Is er heel veel gebeurd. Inmiddels hebben ze de afgelopen weken een stilte taxi gehad. Is de buschauffeur flink uitgescholden en was er veel geschreeuw in de bus. Ook werd er regelmatig geslagen. Gelukkig krijgt ze er niet heel veel van mee, maar toch merk ik het in haar gedrag. Ze is blij dat ze voorin zit. En daar is het gelukkig redelijk rustig.

Middelvinger

Pas geleden was ze het zo beu, ze stak stiekem de middelvinger op. Wij (de chauffeur en ik) zagen het niet, totdat de kinderen in de bus begonnen te schreeuwen. Ik handelde op dat moment, liet haar sorry zeggen. Achteraf bleek dat er weer een aantal dreigingen en scheldwoorden haar kant uit waren gegaan. Pfff, weer een mail. Inmiddels hebben we een brief van de gemeente gekregen. Hierin staan de regels nogmaals uitgelegd. De stilte taxi blijft, de kinderen hebben een kaart waarop aangegeven wordt hoe ze het doen. Bij meerdere negatieve smileys kan het zijn dat ze uit de bus geschorst worden. En uiteindelijk kan er een verwijdering uit het leerlingen vervoer plaatsvinden.

Jong

Ik heb met de juf en de gemeente gesproken. De juf is zo lief en begripvol. Ze zien ook dat het moeilijk is. Ze is pas 6 en het is heel mogelijk om dan 40 minuten stil te moeten zijn. Daarnaast hebben ze fijne tips over een iPad of een boek in de bus. Maar ik wil nog geen iPad voor haar halen… Ze is pas 6. En een boek, ze kan nog niet lezen. Gelukkig was het gesprek met de medewerker van de gemeente erg fijn. Ze zien het ook en de regels gelden wel maar voor haar leeftijd. Ze kijken naar haar en luisteren naar ons.

Rust

Wij hopen op rust voor haar, dat ze weer met plezier naar school kan gaan. Gelukkig gaat school zelf erg goed. Ze heeft zoveel plezier en lol en doet het ontzettend goed. Ze straalt als ze vertelt over de juf en de kindjes in haar klas en begint vriendschappen te sluiten en geniet. Wij houden vol!

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply