Blog post

Om te ploffen: Leerlingenvervoer

november 4, 2019

Een nieuwe blog, ik ben nog om te ploffen op het moment dat ik schrijf. Zoals je misschien wel eerder gelezen hebt, zit mijn dochter op het speciaal onderwijs en gaat ze elke dag met het leerlingenvervoer. Dat het leerlingenvervoer een dingetje is, was je wellicht ook wel bekend. Nou wat vandaag gebeurde dat was voor mij weer de druppel om aan de bel te trekken bij de gemeente over het leerlingenvervoer.

Nieuw schooljaar

Sinds de start van dit schooljaar is er al geen vaste chauffeur. Elke dag een andere, en elke dag een andere bus. Samen met mijn partner hadden we afgesproken dit aan te kijken. En zo lang het goed gaat het positief te zien. Er zijn geen problemen we gaan zo door.

Inmiddels zitten de kinderen weer een maand in de bus en beginnen ze te wennen aan de situatie. Waar ze eerst lief en rustig in de taxi zaten, beginnen ze nu wat opmerkingen te maken en elkaar onderling weer te jennen. Zo kwam vorige week mijn dochter huilend de bus uit. Een van de kinderen uit de bus had bedacht dat ze naast haar voorin wilde zitten. Nu zitten ze in de middag meestal in een kleine smallere bus. Dus dat is redelijk dicht op elkaar. Het ging de hele tijd goed. Dan hoor je mij ook niet klagen. Maar deze keer had mijn dochter de riem niet goed losgekregen. Gelijk werd ze aangevallen: “Zie je nou wel dat je een baby bent” en “Je kunt ook niks”. Voor een meisje met een angststoornis allesbehalve positief.

Kindermigraine

Twee dagen later was het weer zover, een ander kind uit de bus noemt haar aansteller. Sinds kort is ontdekt dat ze kindermigraine heeft. Dit is hoofdpijn en buikpijn met misselijkheid wat voorkomt uit overprikkeling in haar geval. Daardoor mag ze voorin zitten naast de chauffeur of op de eerste stoel in een grote bus. Maar je ziet niets aan haar. Gelukkig kan ze voorkomen om te gaan braken door ademhalingsoefeningen. Ze was weer helemaal van het padje. In beide gevallen school gesproken en toegelicht wat er gebeurd was en de leerlingen zijn gewaarschuwd.

Te laat

Maar wat vandaag weer gebeurde! Ik keek om kwart voor 8 op het portaal. Het taxibusje rijdt rond deze tijd altijd al. Maar ik zag nog dat de rit gepland stond. Afgewacht tussendoor gekeken op het portaal, maar nog steeds geen bus onderweg. Om vijf voor acht gebeld naar de vervoerder. Bleek dat de taxi nog bezig was met een andere rit. Deze rit was na acht uur af en daarna ging hij de leerlingen halen.

Uiteindelijk was de chauffeur om kwart voor negen bij ons terwijl om half 9 de school begint, en dan moet hij nog naar school rijden. In de tussentijd de school gebeld om dit door te geven. Op dit moment wacht ik op een telefoontje van de gemeente om het een en ander toe te lichten. Maar je kunt je waarschijnlijk wel indenken dat ik om te ploffen ben!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post Volgende post