Follow:

Hey, hier word ik handig in!

heel veel gekleurde klokken

Zo, de kerstvakantie, wat hebben we van je genoten. Dagen van rust, uitslapen en gewoon niets doen. Maar inmiddels is voor ons de vakantie afgelopen. En zonder voorbereiding probeerde ik de routine weer op te pakken. Hey, hier word ik handig in.

Vroeger

Een van mijn dochters wordt thuis opgehaald. Vorig jaar was dit om vijf minuten voor acht. Inmiddels is dit om twintig voor acht/ kwart voor acht. Dat was de eerste dag even lastig. Maar de tweede dag stel je jezelf daarop in. Ook papa heeft nachtdienst gehad en is om half zes thuisgekomen, dus ik moest alles alleen doen. Niet dat ik daar moeite mee heb, maar ook ik heb schakeltijd nodig.

Strategie

En dan bedenk je een strategie. De jongste gaat nu ook naar school en heeft een continurooster. Dus beiden moeten fruit, drinken en lunch meenemen. De ene wil karnemelk, de andere weer wat anders. De ene wil smeerkaas, de andere vlees met stiekem en dun een beetje boter ertussen. Ik bedenk een manier hoe ik dit het makkelijkste kan doen. Eerst het brood en de trommels, dan het eten van de kinderen, want aan het smeren ben ik toch al. En dan als laatst het fruit en het drinken.

Dag twee

Om twintig minuten voor acht zitten we klaar en de chauffeur is er om kwart voor acht. Yay, en dat zonder stress! Om half 8 zaten beide kinderen al aangekleed en met een staartje klaar. Het eten was op. Tandenpoetsen, de tas inpakken. De jongste hoeft pas later te gaan dus ik kan zelfs even werken aan deze blog! Hoe vind je dat? Even een rustmomentje voor mama tussen alle hectiek. Goed gepland toch? En dat op de tweede dag.

Routine

En nu gaan we aan de slag om dit routine te maken.  Ik heb wel wat dingen bij moeten schaven. Voorheen mocht de iPad nog wel eens even 10 minuutjes in de ochtend. Die heb ik verbannen; dat mag hier alleen nog in de avond. En gisteren na de eerste schooldag toen ik twee uitgetelde kinderen op de bank had zitten. Noem me loedermoeder, maar het werkt. Even opladen en daarna weer energie om samen te eten, op te ruimen en te douchen. De routine hebben we alweer snel terug zelfs met de tweede op school. Ik moet alleen nog even wennen aan het brengen op de fiets. Ik mis de school om de hoek, maar helaas is dat niet meer mogelijk.

Maar al met al ben ik trots om op de tweede schooldag dit resultaat behaald te hebben. Hey, hier word ik handig in! Hoe gingen jullie eerste twee dagen?

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply