Blog post

Lieve juf

oktober 5, 2019

Een tijdje geleden schreef ik voor een andere blog over de dag van de Leerkracht. Ik wil hem hier graag delen met jullie. Want wat zijn wij blij met de juf!

hartje getekend met krijgtjesGoed contact

Toen wij van de crèche afkwamen, was ons al duidelijk dat er iets met ons kindje was. Dus moesten wij gelijk een goed contact opbouwen met de juf. In het begin was het nog allemaal een beetje wennen, maar dit duurde niet lang. Al snel voelde ons bijzondere meisje zich thuis en ook wij kwamen graag in de klas. Wat een vrolijkheid straalde er van haar gezichtje. De juf was dol op de kinderen in de klas en ook op ons bijzondere meisje.

Dol op de juf

In het anderhalf jaar dat volgde, zagen wij een intense band ontstaan, zelf waren we ook dol op de juf. Tijdens de gesprekken gingen we er met plezier naar toe. We voelde ons veilig en niet lastig. De juf was open en eerlijk en we wisten precies hoe het ervoor stond. Dat was voor ons zo fijn. Dat dan uiteindelijk het definitieve besluit komt voor het speciaal onderwijs is dan niet zo’n harde klap.

Afscheid

Op de dag dat ze afscheid nam, zagen we de juf samen de hoek om lopen. We hebben samen staan snikken om het hoekje, mijn bijzondere meisje en ik. De juf had het volgens mij ook moeilijk, maar na ons op het hart gedrukt te hebben dat we contact houden en dat ze altijd welkom is, liepen we naar huis. Op naar de nieuwe school. Spannend! Want wie krijg je daar als juf en is ze net zo lief?

De nieuwe juf

En ja hoor dat was ze, twee juffen had haar nieuwe groep. Een juf zagen wij maar een keer. Met de andere hadden we veel contact. Een lieve kleuterjuf, en voor onze dochter perfect om te mogen starten. Ze voelde zich begrepen en veilig, lachte als ze over school en over de juf vertelde. Wij genoten van de positieve start op school. En toen moesten we ook deze juf weer loslaten. Dankbaar voor het opvangen van ons bijzondere meisje hadden we een eindgesprek en bedankten haar voor de mooie start en eerste maanden.

De juf van nu

En dan naar groep 3; een juf met een speciaal tintje. Je ziet een stralend kindje thuiskomen. Je hoort tijdens de ouderavond en een gesprek de woorden van de juf. Wat hebben we toch een geluk met jou. Met ons andere kindje hebben we tot nu toe een iets minder goed gevoel bij school en de leerkrachten. We zijn zo enorm verwend met de toppers van juffen van ons bijzondere meisje!

Lieve juf,

Omdat ik weet dat je dit leest, nog een keer dank je wel.
Wij zijn enorm blij met je, en ondanks dat we twee juffen niet meer zien, jullie blijven voor ons bijzonder.

Dank je wel voor je luisterende oor, en voor de glimlach op het gezicht van onze dochter.
Dank je wel voor alle grappige verhalen, mooie herinneringen en bemoedigende woorden.

Bedankt dat je onze juf bent/was.

afsluiting liefs de mama van een bijszonder meisje

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post Volgende post