Blog post

Review: Ravensburger puzzel Villainous Malificent

november 11, 2019

Pasgeleden ontving ik een leuk berichtje in mijn mailbox. Over een puzzel van 1000 stukjes. En ook nog van Disney. Hier in huis zijn we groot Disneyfan, dus ik dacht:  “Kom maar op die puzzel, dat doen we wel even.” Wij probeerden de Ravensburger puzzel Villainous Malificent.

puzzel van 1000 stukjes op de grond Help

De puzzel kwam binnen en toen ik de doos zag, ging er door mijn gedachten dat het er wel leuk uit zag. Het zakje met puzzelstukjes ging ook nog. Ik zeg nog tegen mijn man:  “Dat gaat ons wel lukken.” We haalden de puzzelstukjes uit het zakje en legden deze op de grond. We begonnen heel enthousiast alle stukjes om te draaien met de plaatjes kan naar boven. En daar begon ik te wankelen. Oh jeej, dit lijkt toch best wel heftig. Maar we gingen enthousiast door, ik samen met de oudste. En dan moet je een begin maken, we zochten wat af tussen de puzzelstukjes om passende stukjes bij elkaar te krijgen.

Zes uur later

Tussendoor werden er even benen gestrekt, maar we zaten in het totaal zes uur aan de puzzel. Toen besloten we om het toch op te geven dit rondje. Trots op wat we gemaakt hadden, kwamen we tot de conclusie dat je voor een puzzel van 1000 stukjes ervaring moet opdoen. En dat er meer dingen nodig zijn dan alleen de puzzel. Wij gaan hem zeker nog een keer proberen te maken, maar dan gewapend met een grote plank waar we de puzzel op gaan maken zodat we hem aan de kant kunnen leggen. Daarnaast gaan we hem in de voorjaar/zomermaanden maken. Want als het buiten grauw en regenachtig is en je hebt een puzzel met veel donkere stukken, dan is dat bijna niet te zien.

Wat vonden wij ervan?

De puzzel is echt super stoer, wij hebben de puzzel van  Villainous Malificent mogen proberen. De puzzel is degelijk; gelukkig kan die wat hebben, en hij is erg mooi. Maar hij is wel een beetje moeilijk. Ik wil nog even vertellen dat ik erg trots ben op mijn oudste dochter, die normaal echte wiebelbillen heeft. Ze heeft me uren geholpen met zoeken en puzzelen, maar het was toch net iets te hoog gegrepen. We hebben toch een aardig stuk kunnen puzzelen!

De puzzel is leuk voor de fanatieke puzzelaar. Wij gaan hem in het voorjaar of op een zonnig dagje zeker nog eens proberen op een plek waar hij kan blijven liggen en niet midden in de woonkamer!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post Volgende post