Follow:

Review: De wereld van de paarden en pony’s (Tip Toi)

Tip Toi boek de wereld van de paarden en pony;s.

Hier in huis hebben we een stoer meisje en een meisje meisje. De jongste houdt van prinsessen, jurkjes, paarden en pony’s. Daarnaast is ze dol op spelen met de Tip Toi. Dus toen het boek: De wereld van de paarden en pony’s binnenkwam, wilde ze natuurlijk gelijk van start.

De uitgever

  • Het lievelingsthema van veel meisjes

  • Verschillende wetenswaardigheden in een authentieke geluidsomgeving

  • Met twee nieuw gecomponeerde liedjesMet tiptoi® bezoeken kinderen een manege en zien ze hoe paarden leven, welke verzorging ze nodig hebben en hoe je ze zadelt en berijdt. Meer dan 800 geluiden, teksten en liedjes wekken de wereld van de manege tot leven.

pagina uit het boek de wereld van paarden en pony'sOver het boek

Tip Toi is een interactief leersysteem. De pen is te gebruiken voor allemaal losse boeken en spellen. In het boek leer je alles over paarden en pony’s. Dit gaat door geluidsfragmenten luisteren, zoek spelletjes spelen en liedjes luisteren. Voor je begint, download je de software van de website en zet je deze op de pen. Het boek kent een verhaal wat je kunt lezen, en daaropvolgend heb je via de pen heel veel interactie. Zo zie je hoe je een paard verzorgd, wat ze eten en drinken, wat ze fijn vinden en hoe je met ze rijdt.

Onze ervaring

Wij kochten de pen ongeveer 3,6 jaar geleden. Toen was de oudste 4, maar hij belandde in de kast omdat het te lastig was. Maar inmiddels ligt hij vooraan in de kast en wordt er hier in huis veel mee gedaan. We hebben een aantal uitbreidingen van boeken en een dierengeluiden spel. Maar dit lijkt de nieuwe favoriet voor ons meisje wat dol is op paarden en pony’s.

boek paarden en pony'sZe is dol op de liedjes uit het boek: ze zijn vrolijk en na een tijdje zingt ze deze vrolijk mee. Soms is het bij de zoekspelletjes wel even zoeken. En dit is nog een beetje lastig. Maar met wat hulp van papa en mama lukt dat wel.

Onze mening

Een heel leuk boek als aanvulling op de Tip Toi verzameling. Wij plaatsen een review/recensie altijd iets later. Zodat ik kan zien of het iets is wat vaker gepakt wordt om mee te spelen. Als de Tip Toi ingesteld is en de kinderen weten waar ze de pen moeten houden om het juiste boek te starten, dan is dit gemakkelijk zelf te spelen. De jongste pakt het boek eigenlijk elke dag wel uit de kast. Het ene moment luistert en zoekt ze erop los. Het andere moment luistert ze naar de liedjes.

Een tip voor Tip Toi fans!

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply