Follow:

Een nieuwe ambulante begeleider

opluchting, geduld is een schone zaak

Soms moet je dingen afsluiten, hoe moeilijk het ook is, hoe goed je ook op je plekje zit. Onze behandeling gaat stoppen bij de hulpverleners die we nu hebben. We gaan over naar de tweedelijns. En inmiddels hebben we kennis gemaakt met onze nieuwe ambulante begeleider.

Speltherapie

Wij zitten echt op een geweldige plek voor onze dochter. We hebben als gezin zo ontzettend veel mogen leren. We hebben geprobeerd via speltherapie te voorkomen dat er gestart moet worden met medicatie. En inmiddels zijn we een jaar verder, maar helaas wordt de hulpvraag van mijn dochter niet minder. Er zijn momenten dat ze er niet om vraagt, maar er zijn meer momenten dat ze vraagt of we haar kunnen helpen met een pilletje om rustig te worden. Net zoals de kindjes uit haar klas.

Overprikkeld

Ik merk dat ze steeds meer last krijgt als ze overprikkeld raakt. Ze weet dan niet hoe ze zichzelf moet ophouden. Wordt steeds meer verbaal en de buien worden steeds heftiger, wat voor ons als ouders heel moeilijk is. Ik weet dat ze het niet expres doet en dat het pure onmacht is. Maar dat maakt het niet gemakkelijker.

Nieuwe instelling

Dus wij gingen op advies van onze regiebehandelaar op zoek naar een nieuwe instelling. Ze gaan ons aan huis begeleiden, met name onze dochters en waar wij vragen hebben, springt ze bij om uitleg te geven en mee te kijken. We hebben natuurlijk al veel stappen gezet. Maar elke leeftijdsfase is anders. Er ontstaan nieuwe problemen en situaties.

Kennismaking

Ik vond het spannend. Wie ga je voor je krijgen? Hoe is ze? Wij zijn ouders die graag meedenken en mee werken, we zijn open en kunnen alles goed verwoorden. We hebben iemand nodig die naast ons komt staan en niet iemand die ons komt bekritiseren. Wij zijn gewend hier een dialect te praten en ik kreeg een netjes beleefd Nederlandssprekende vrouw aan de telefoon. Ze klonk wat zakelijker.

Terwijl ik het juist fijn vind om iemand te hebben die ook met haar hart werkt. De afspraak was gepland voor een donderdag tussen de middag. Maar gelijk toen ze binnenkwam, verdwenen mijn zorgen. Ze komt heel lief over, is duidelijk en houdt niet van pamperen. Ik denk dat ze een mooie vervanger is voor haar voorganger.

Over de voorganger gesproken, deze gaan we natuurlijk immens missen. Ze is een autismespecialist met haar hart. Ze begrijpt het, en ze heeft ons enorm geholpen. Wij zijn haar enorm dankbaar. Gelukkig hoeven we haar als persoon niet te missen.

Maar onze dochter gaat een nieuwe fase in en zo ook wij. Ze moet nieuwe dingen gaan leren, andere dingen gaan leren. En ons gevoel zegt dat we dat hier gaan kunnen vinden.

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply