Follow:

Een boze mama

gele balletjes met verdrietig, blij en boos gezicht

Als ik naar mezelf kijk als moeder, dan ben ik juist heel lief. Soms erg lastig vooral als je kindje duidelijkheid nodig heeft. Ik probeer zo goed als het kan duidelijkheid te geven. En dat lukt aardig. Maar ook een lieve mama kan heel boos worden. Ook op een brutaal bijzonder meisje.

Brutaal

Na een drukker dagje waar allerlei activiteiten gepland stonden, moest er gedoucht worden. Papa en zusje waren al boven en ik zou later nakomen. So far so good. Ik moest de was nog even van het rek afhalen. Dus ik vraag of ze me even komt helpen. Daar had ze geen zin in. “Nou prima, dan ga vast naar boven.” En wham! Daar kreeg ik me toch een boze bui. Ik zeg nogmaals: “Ga naar boven.” En ze steekt haar tong naar me uit.

Druppel

Ik probeer rustig te blijven, maar elke keer als ik wat zeg wordt ze brutaler. Oké, dat zal er waarschijnlijk bij horen. Maar ik besluit dat ik dit niet langer wil accepteren. En ik verhef mijn stem: “Je kunt nu naar boven gaan en je gaan douchen of anders….” Nou blijkbaar wilde ze weten wat het anders in zou houden.  Voor mij de druppel. Ik stuur haar naar boven om te gaan douchen en ze mag gelijk na het douchen naar bed. In de tussentijd krijg ik van alles naar mijn hoofd geslingerd en praat ze brutaal tegen me alsof ik een hond ben.

Niet van gediend

Ik ben hier dus totaal niet van gediend. En loop op haar af en stuur haar nogmaals naar boven. Ik besluit haar verder te negeren. Maar ik ben wel duidelijk en kader dat als ze nu niet anders gaat doen, ze morgen niet op de tablet of de Nintendo DS mag. Ik weet dat ze dit niet leuk gaat vinden. En daar komt een hele emotionele bui. Ze kan zichzelf moeilijk rustig krijgen. Ze is ontroostbaar. Ik ga sporten maar net voor ik ga, komt ze nog sorry zeggen. Ze beseft nog niet dat het toch bijna bedtijd is, maar het feit dat haar zusje langer mag opblijven maakt indruk.

Day after

De dag daarna komt ze haar excuus aanbieden. “Mama, ik was echt niet lief gisteren, hè? “. “Nee dat was je zeker niet”, antwoord ik. Het komt dus wel binnen. Gelukkig is het vandaag rustiger en tot nu toe heb ik nog niet boos hoeven worden.

Hebben jullie er ook moeite mee om boos te worden? Ik vind straffen heel lastig. Wij zijn van de complimentjes. Maar helaas nu ze ouder worden is straffen soms nodig.

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply