Blog post

Zoektocht naar een spijkerbroek

september 15, 2019

Toen ze klein was, was mijn dochter normaal van postuur, maar sinds haar 4e is ze flinker en draagt ze een grotere kleding maat. Of dit komt doordat ze zo slecht eet? Ik vraag het me wel eens af. Maar vervelend en lastig is het wel. Want kleding halen voor een kind met autisme is lastig, laat staan als ze ook nog een grotere maat hebben en voorkeur voor bepaalde modellen.

Spijkerbroek

Tot nu toe ging het erg goed. Ik vond altijd spijkerbroeken in het bootcut model. De zomermaanden werden veel korte broeken gedragen. Maar nu het weer kouder en natter is moeten de lange broeken eraan te pas komen. Vorige week deed ze haar lange broek aan en hoorde ik haar zeggen dat de broek niet meer lekker zat.

Domper

Ja hoor, te klein. Gelijk op zoek in de webshop waar we altijd slagen. En daar kreeg ik de domper. Geen enkele broek meer in dat model leverbaar. Alles wat ze verkopen zijn skinny jeans. Ook de straight is er, een variant daarvan, maar daar zit een streep in de pijp wat ik zelf niet mooi vind.

Handige oma

Nu ben ik flink op zoek naar nieuwe broeken. Oma is gelukkig handig en kan broeken korter maken. Maar dan nog valt het skinny model af. Doordat ze dus groot en wat flinker is kan ze de broekspijpen niet in. Wij moeten dus op zoek naar een nieuw model broeken. Er zijn wel broeken te vinden in dit model. Maar ik heb gewoon niet de middelen om 5 broeken van €40,00 euro per stuk neer te leggen. Als ik zie hoe snel ze eruit groeit. En ik zal ergens een broek moeten wassen.

Het is ieder jaar weer een dingetje. Ze zit nu aan een tiener maat, terwijl ze 7 jaar oud is. Vaak is dat met T-shirts en truien ook lastig. De opdrukken zijn vaak niet passend bij haar leeftijd. Tot nu toe ging het goed. Maar ik ben bang dat we straks naar volwassen maatjes moeten kijken.

Slechte eter

Ik hoop nog altijd dat het eten beter gaat worden. Dat we daar iets op kunnen gaan verdienen. Maar ik denk ook dat het erin zit. Ik kom uit een gezin waar we allemaal flink zijn, en zelf heb ik ook al jaren last van overgewicht. Maar voor volwassenen is er nog wel kleding voor te krijgen. Maar voor kinderen met overgewicht is het moeilijk.

Heb jij nog een goede tip? Laat hem me zeker weten!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post Volgende post