Follow:

Verbouwen en nu?

plan maken voor een verbouwing, met een zaag, potlood, bril, schroevendraaier en hamer

Begin dit jaar besloten we dat we dit jaar de wc wilden verbouwen. En naar mate de klusser bezig was kwamen er nog een aantal andere klussen aan bod. Maar verbouwen met een kindje met autisme is toch best wel een geregel. Verbouwen is dan toch wel een dingetje.

Nieuwe toilet

We hebben al jaren hetzelfde toilet. Maar dat begon toch wel te haperen. Dus er kwam een nieuwe. Maar dit betekende dat er gesloopt moest worden, dat een aantal weken de wc beneden niet gebruikt kon worden. De plek waar zij zich het liefste terugtrekt. Het is er rustig en koel. Ze zit het liefste gewoon op de wc met de tablet in het donker. Zo komt ze tot zichzelf.

Terugtrekken

De afgelopen weken lukte dat niet. Ze kon zich wel terugtrekken op haar kamer, maar toch voelt het voor haar anders. Het is er niet zo rustig en donker. Ze zit dan gewoon op de wc met de bril omlaag, als een soort stoel. Ik kan mezelf niet voorstellen dat het lekker zit. Maar als ze te veel prikkels krijgt en rust moet vinden, helpt het haar. Wie ben ik dan om haar dit te ontzeggen.

Voorbereiding

Nadat de wc en de plafonds in de gang klaar waren, kon ze gelukkig weer haar plekje opzoeken. Maar toen was het verven van de woonkamer aan de beurt, wat natuurlijk veel onrust meebrengt. Want alles moest verplaatst worden. Alles stond overhoop en stond verspreid door het hele huis. Met driftbuien als gevolg. Ondanks alle goede voorbereidingen en aankondigingen.

Bijna klaar

Gelukkig zijn we nu bijna klaar. Er moeten nog een paar latjes geplaatst worden, de gang nog een keer schilderen. Ook de keuken krijgt nog een verfbeurt en moet de tuin afgewerkt worden. Maar het einde is in zicht en we kunnen ons leven weer oppakken. De rust komt weer terug. Het huis is een heel stuk rustiger en er zijn minder prikkels. Dit scheelt ook wel heel veel. Ik zie haar rust vinden als ze thuiskomt.

We hebben flink wat spullen opgeruimd en het speelgoed staat allemaal opgeborgen. Helaas is er nog iets te weinig kastruimte, maar daar gaan we in de zomervakantie mee aan de slag. Voor nu genieten we van ons mooie frisse en opgeknapte huis.

 

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply