Follow:

Herkenbaar? Druk, druk en nog eens druk

heel veel gekleurde klokken

We rennen hier in huis van de ene afspraak naar de andere. Wat betekent dat het bloggen dan vaak blijft liggen. Ik maak altijd een goede planning en zorg dat er genoeg rustmomenten zijn. Niet alleen voor mijn dochters, maar ook voor mij en mijn partner. Maar op dit moment is het druk, druk en nog eens druk.

Druk

Deze periode is altijd een drukke periode. Ik probeer de standaard afspraken te laten staan. Dit is duidelijk voor iedereen. Maar er kwamen de afgelopen tijd verschillende afspraken bij. Zo hadden we het OPP, het ontwikkelingsgesprek op school van ons bijzonder meisje. Zelf moest ik naar het ziekenhuis. En inmiddels ben ik weer volledig aan het werk.

Pittig

Ik vind het heerlijk om weer aan het werk te zijn, maar ik maak het mezelf nog te moeilijk. Ik wil te graag alles goed doen. Maar dan ga ik aan mezelf twijfelen en dan gaat het fout. Het is weer pittig. Vooral omdat de reden van mijn ziek zijn nooit zal overgaan.

Periodes

Ik merk dat het gedrag van haar steeds heftiger wordt. Vooral nu het spannend is. Bijna vakantie. Een aantal dagen vrij. Ze merkt ook wel dat wij veel moeten regelen om de uren van de dagopvang weer rond te krijgen. En dan wordt ze in juni ook nog geopereerd; samen met haar zusje aan de amandelen. Gelukkig hebben we Haggie de hagedis nu in huis. Een zwaarteknuffel die druk geeft. Ik merk dat als ze deze in de buurt heeft, ze beter kan landen. En ook rustiger slaapt en makkelijker inslaapt. We gaan jullie er binnenkort alles over vertellen. Maar op dit moment is het dus zo’n periode die ik liever oversla.

Feestjes

Hoe leuk en gezellig ik feestjes ook vind, het is voor haar echt een opgave. Ze vindt het ontzettend leuk om iedereen te zien. Maar ik merk ook dat het hier thuis daardoor moeilijker loopt. Ze schiet om de haverklap haar piramide in en kan niet zelf rustig worden. Ik merk dat ik me dan zo boos ga voelen. Terwijl ze me juist nodig heeft om weer uit de piramide te komen. Het komt op onverwachte momenten, waardoor ik het vaak niet in de context kan plaatsen: dat het haar gewoon allemaal te veel wordt en haar vraag is: “Mama, help me.”

Rust

Dus wij proberen op de momenten dat we thuis zijn zoveel mogelijk de rust te bewaren. We hebben dit weekend 3 feestjes en we beginnen vandaag met de eerste. En volgend weekend voor de dames nog een feestje en een logeerpartijtje. Ik ben blij als we daarna de rust weer kunnen gaan opzoeken. Hoe leuk ik zelf de feestjes ook vind!

 

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply