Blog post

Een verbouwde supermarkt

augustus 21, 2019

Vandaag is de oudste naar de opvang, wat betekent dat ik met haar jongere zusje even tijd alleen heb. De aandacht is dan alleen voor haar. We doen dan niet altijd hele grote dingen, maar een bezoekje aan de supermarkt waar ik een genietmomentje had vandaag is dan vaak al genoeg.

Groenteboer

Het zijn vaak kleine dingetjes die genoeg zijn. Samen met mij en oma mocht ze mee naar de groenteboer. Hier kreeg ze vorige keer van mij een appeltje wat ze heerlijk op smikkelde. Vandaag wilde ze deze weer. Je ziet haar dan lekker bezig zijn met hetgeen dat ze gekregen heeft. Dankbaar en genietend. Er is even rust. Even tijd voor haar.

Supermarkt

Na even thuis gespeeld te hebben, gingen we even naar de supermarkt om de hoek. Sinds kort is deze veranderd. We kwamen binnen en zagen een kindje wat in de groep gezeten heeft bij de oudste op de opvang. Hij kijkt een beetje om zich heen en ik zie hem alles in zich opnemen. Ineens ziet hij mij en komt naar me toe. Ik ken hem nu een tijdje en zie hem af en toe. Ik vind het een leuk manneke. Misschien is het omdat ik hem begrijp, maar hij voelt zich op zijn gemak. Ik herken zijn manier van reageren. Het voelt een beetje als in een film. Om ons heen loopt iedereen door, is het druk. En wij staan tussen de drukte in en praten.

Veranderingen

Ik zie dat hij alles in zich opneemt, maar zie ook dat er al van alles in zijn hoofdje zit. Ik vind het knap dat hij alleen hier is om deze plek te ontdekken. Hij vertelt me dat hij het mooi vindt, maar wel lastig dat alles verplaatst is. Dat hij nu niet weet waar alles staat. Ik ben nu aan het kijken waar alles staat, zodat ik weet waar ik iets kan vinden als ik een boodschapje moet doen voor papa of mama. Ik geniet dat hij me toe laat tijdens deze drukte, dat hij zich even kan ontspannen en veilig voelt. Hij is groot en oud genoeg om dit alleen te doen. Dan is hij klaar en ik zie hem overspringen op het volgende wat hij wil gaan doen. Ik zie hem weglopen, en dan draait hij zich om roept me gedag en zwaait en gaat op tussen de winkelende mensen.

Ik geniet even na, ik voel me trots dat ik er voor hem mocht zijn, dat hij zich veilig voelde en me vertrouwde. Dit zijn de kleine genietmomentjes waarvan ik energie krijg. En besef dat Autisme niet alleen lastige momenten kan geven maar ook mooie momenten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post Volgende post