Follow:

Een grappig voorstelrondje bij ons thuis

foto's aan de muur, kijken, voorstelrondje

Afgelopen week had ik vrij, ik had nog een aantal verlof uren bij mijn werk en heb per 1 december een nieuwe baan. Dus tijd om maandag en dinsdag in te zetten om vriendjes te laten komen spelen. En dat gaat samen met een voorstelrondje.

Voorstelrondje

Wanneer je bij ons binnenkomt, kom je in de gang met allemaal foto’s aan de muur. Foto’s van ons gezin door de jaren heen. Iedereen die binnenkomt, vindt het geweldig en staat er even bij stil. Zo ook het vriendje van onze oudste.

Ze was nog niet thuis omdat ze met het leerlingenvervoer thuiskomt. Haar vriendje werd zelf gebracht en gehaald en was dus al thuis. Hij had geen geduld meer dus zijn moeder appte of hij al mocht komen. Het is een geweldig mannetje dus ik vond het geen probleem. Zo kwam hij 5 minuten later aan en werd door de jongste dochter opgevangen.

Ik zit in de woonkamer en hoor haar praten. “Kijk,” zegt ze, “dit zijn onze foto’s.” De meiden kijken er ook veel en vaak naar, samen met ons en ook zomaar als ze de trap aflopen. Samen hoor ik ze in de gang, de jongste vertelt wie allemaal op de foto’s staan. Van de babyfoto’s van haar grote zus tot de vier generatie foto van mijn oma, mijn moeder, mij en de oudste. Dit is super oma en met de dikke buik is mijn oma en dat is mama en dat is Tessa. Ik gniffel in mezelf, heerlijk hoe ze dit benoemt. Een grappig voorstelrondje.

Vriendjes

Ik ben blij dat er vriendjes over de vloer komen van beide kinderen. Het zijn er niet heel veel. Maar genoeg om af en toe lachende snoetjes te zien. Want oh wat hebben ze die sociale contacten nodig. Even zelf spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Laten zien wat ze hebben. Maar ook samen even hun praatje doen.

De jongste speelt uren met haar barbies en pony’s met haar vriendinnetjes. Waar de oudste het liefste Roblox speelt. We hebben wel een verbod gelegd op sommige onderdelen. Maar dat mag de pret niet drukken. Tegenwoordig komen de tablets mee naar hier en is het eerst een slokje drinken en daarna het wifi wachtwoord instellen.

Het is een hele andere fase, dat gamen samen. Maar ik ben blij dat ze dit samen kan doen met iemand!

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply