Follow:

Recensie: ABC Holland

Soms heb je even tijd voor jezelf nodig. Als ik tijd heb voor mezelf, dan lees ik graag. En ik mocht het boek ABC Holland van uitgeverij Snor lezen. Ik zag het boek voorbijkomen en ik ben dol op alles van uitgeverij Snor. Ze maken zulke leuke boeken. Ik was dus heel benieuwd naar dit boek.

De uitgever

Een grappig ABC boek met die typisch Nederlandse dingen, die iedere buitenlander raar vindt. En die misschien ook wel raar zijn. Prachtig geïllustreerd door Sue Doeksen. Voor iedere toerist, expat en buitenlandse student het perfecte cadeautje om mee naar huis te nemen. Of voor bedrijven of Nederlanders om aan buitenlandse werknemers/vrienden te geven.

Mijn ervaring

Oké, op het stukje politiek en gemeente na ben ik dol op Nederland. Helaas weten ze nog niet hoe het werkt in de wereld van Autisme en andere problematiek. Maar dat even terzijde, daar gaat het boek natuurlijk niet over. Het boek is een opsomming op basis van het alfabet. Van A tot Z worden allemaal typisch Hollandse dingen uitgelegd in het Engels. Het boek is volledig in het Engels geschreven. Maar dat maakt het juist wel heel grappig. Sommige dingen zijn voor ons natuurlijk ontzettend logisch. Neem als voorbeeld een Bitterbal, je moet maar weten hoe je deze eet zonder je tong te verbranden.

Mijn mening

cover, boek abc holand, blauwe kaft met molenABC Holland is een leuk boek om cadeau te doen. Het bevat de nodige humor en duidelijke uitleg over ons kikkerlandje. Wat voor ons logisch is, is voor de rest van de wereld natuurlijk anders. Waar ik nu gewoon even zit te tikken tijdens de zwemles, is het in andere landen helemaal niet zo logisch dat dit kan. Dus heb jij een vriendin of familielid in het buitenland zitten en ben je nog op zoek naar een leuk cadeau, dit zal voor hun grappig en herkenbaar zijn. En uiteraard is hij ook gewoon erg leuk om zelf te lezen en door te bladeren. Hij staat echt prachtig in je boekenkast. Vooral als je al een leuke Snor collectie hebt. De illustraties zijn erg leuk en mooi, maar ook herkenbaar. Het is een heerlijk boek om gewoon doorheen te bladeren.

Titel: ABC Holland
ISBN: 9789463140652
Uitgeverij: Snor
Illustraties door: Sue Doeksen
Tekst door: Uitgeverij Snor en Steve Korver
Prijs 9,99

 

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply