Follow:

Oh dennenboom

kerstbalen in een mooie kerstboom

Afgelopen week zette ik de kerstboom op. Ik was het vergeten aan te kondigen. Dus bij thuiskomst van de opvang waren er duizend en een vragen. Slimme move, mama!

Pakjesavond

Waar vele gezinnen pakjesavond vierden, hadden wij dit de zondag ervoor gelukkig al gevierd. Bewuste keuze het toen te doen. We wilden ervan af. Ondanks dat ze haar cadeau wist was het enorm spannend. Zelfs op pakjesavond. Want ze wist het van kindjes uit haar klas. En in de ochtend werd op school ook het sinterklaasfeest gevierd. Zelf hadden we nog een “vergeten” dvd. Die hebben we bij de open haard gelegd en s ’avonds samen gekeken. Iets lekkers erbij op tafel. En ja, de kerstboom stond al maar het was ontzettend gezellig.

Kerstboom

Zoals ik al vertelde, had was ik vergeten te vertellen dat de kerstboom stond toen ze thuiskwam. Normaal maak ik een picto of hang hem op het bord. Dan is dat duidelijk. Dus toen ik binnen kwam merkte ik al overprikkeling. Daarna moesten we ook nog naar Opa en Oma om te eten. Hier is het meestal wat drukker. De prikkels liepen op. Onderweg naar huis nog meer vragen. Komt Sinterklaas niet meer bij ons, is het al bijna kerstmis. Gelukkig had ik een kaartje bij de dvd gedaan dat dit een vergeten cadeautje was.

Leerdoelen

Voor mij gelijk een leerdoel. Ondanks dat ik al zoveel aankondig en voor structureer ging het mis. Voor de volgende keer note to myself: Planbord beter in orde maken! En eventueel betrekken bij het opzetten van de boom. Hoewel ze hem prachtig vindt en dol is op de lampjes, vooral als de open haard daarbij aan is. Ze pakt zich een stoel of kussens en gaat erbij zitten. Op de vraag of ze het niet te druk vindt, krijg ik als antwoord dat ze het heel mooi vindt. Ze raakt er wel door afgeleid, de ballen zijn ook wel heel mooi!

Nu op naar de kerstdagen, voor ons een tijd met familie. Gelukkig met onwijs lieve familie waar ik dankbaar voor ben. Ondanks alle drukte doen ze hun best alles in het gareel te houden en zorgen ze ervoor dat ik kan genieten van deze gezellige tijd.

 

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply