Follow:

Hieperdepiep Hoera. Je bent jarig!

jarig, verjaardagstaart met kaarsjes

Vandaag ben je jarig, je bent 6 jaar geworden. Wat vliegt te tijd. Zo cliché maar zo waar! En wat heeft ze er zin in tot afgelopen maandagnacht, vanaf toen is ze flink ziek.

Terugkijken

Dag lief bijzonder meisje, wat ben je mooi en wat staat de tijd je goed. Je bent prachtig in je doen en prachtig in je laten. Je bent voor mij mijn lichtpuntje, mijn parel, mijn bijzonder mooie meisje. Zes jaar word je vandaag.

Zes jaar

Al zes jaar mag ik je mama zijn. Vanaf je vierde liet je mij toe, vier jaar lang was je papa’s meisje. Niets wat ik deed was goed. Sinds de dag dat je naar school ging, liet je me toe en heb je me niet meer losgelaten. Wat maken we intense dingen mee. Van het reguliere onderwijs naar het speciale onderwijs, de plaatsing bij de opvang.

Intens

Alles wat ik met je meemaak is zo intens, het komt zo hard binnen. Je verdriet, je boosheid, je vrolijkheid. Ik voel het tot diep in mijn hart. Maar dat is goed. Het is oké, ik ben er voor je of je nu vrolijk bent of boos, of juist heel verdrietig. Ik troost je, ik lach met je mee, en als je stuitert, dan stuiteren we gewoon samen.

Jarig

En dan ben je bijna jarig. De hele maand vanaf mijn verjaardag leef je ernaartoe. En dan ineens word je flink ziek maandagnacht. Nu ik deze blog schrijf is het vrijdagavond. We hebben een helse nacht achter de rug. Gelukkig slaap je nu en heb je geen pijn. Maar lief meisje wat heb je pijn gehad. Je schreeuwde het soms uit, wat kun je je als moeder machteloos voelen. Kon ik het maar van je overnemen. Ik hoop, en duim dat je zondag een heerlijke dag kan hebben.

Bewuste keuze

Een bewuste keuze je verjaardag op zondag te houden. Het geeft mij wat meer rust en jezelf ook. En op de dag zelf kunnen we iets leuks gaan doen, je hebt de tijd om met je cadeautjes te spelen. Ik weet dat je samen met je zusje een trampoline krijgt. Ze wilde hem roze, jij zwart. We vonden een combinatie.

Beter worden

Ik hoop dat je snel weer de oude bent en lekker kunt genieten. Genieten van je feestje, van de mensen om je heen die van je houden. En dat je de prikkels een beetje gereguleerd krijgt. Maar ik pas op je, ik ben er voor je en ik zorg voor je.

Proficiat, lief bijzonder meisje

Dikke kus,

Mama

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply