Follow:

Een complimentje

hartjes tekening op een goede dag, complimentje

Vandaag hadden weg gesprek met onze thuisbegeleidster. Af en toe hebben we een gesprek om samen te kijken hoe het loopt en soms krijg je dan een complimentje. Soms heb je dat nodig.

Emmer

We werken inmiddels met een emmer, de emmer heeft een pijltje en iedereen in huis heeft zijn eigen variant ook papa en ik. Met de pijl geven we aan of we in blauw, groen, oranje of rood zitten. En zo weet iedereen dat je of open staat voor vragen, kletsen, spelen. Of dat je juist even met rust gelaten moet worden en je terug kan trekken. De emmer werkt fijn en is fijn om in te zetten bij jongere kinderen.

Filmavond

Zo kwamen we vandaag tijdens het gesprek bij onze filmavond: op vrijdagavond is het hier gezellig samen film kijken. Maar de laatste tijd kunnen we gezellig beter weglaten. Ze willen alle twee een film uitzoeken, maar kunnen niet tot een besluit komen. Zo ook afgelopen week. Uiteindelijk komen we dan tot de beslissing:  “Pak je iPad maar en kijk daar maar op wat je wilt”. Maar door samen te brainstormen komen er natuurlijk oplossingen. Het weekend heeft 2 avonden waar we iets samen kunnen doen. Dus komende week gaan we proberen dat ze beide 3 films mogen uitzoeken, en dat ze dan samen tot 1 film mogen komen. Dit kan zijn door er bij elkaar 2 weg te halen of door te overleggen. Hiervoor hebben ze 5 minuten en als de timer afgaat is het klaar. En dan wordt er op beide avonden film gekeken, leek ons best praktisch toch?

Complimentje

Wij hebben al wat tips en adviezen gehad en je gaat je eigen manier toch toepassen. Zo ook bij straffen en corrigeren. Wij bieden altijd twee opties, of je gaat luisteren en afkoelen op de trap, of je blijft zitten en ligt in de avond eerder in bed. Het feit dat we twee opties gebruiken was positief. Ik weet dat het misschien een beetje gek klinkt maar soms is het best fijn een complimentje te krijgen. Want soms heb ik echt het gevoel waar ben ik mee bezig en doe ik het wel goed genoeg?

De meiden zien er alle twee goed uit en je ziet ook dat ze genieten en dat het goed met ze gaat tot bepaalde hoogte. Want we hebben hier in huis echt wel onze probleempjes vooral met het gedrag van de oudste. Gewoon af en toe een complimentje of berichtje dat je het goed doet van de mensen om je heen is dan gewoon fijn.

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply