Follow:

Een aantal nieuwe dingen

letterbord met letters tijd voor nieuwe dingen

Oké, oeps! Soms heb je een periode dat je weinig tijd hebt om te schrijven. Ik weet dat ik iets moet schrijven, maar dat maakt het nog lastiger. Ik wil jullie graag wekelijks een blog kunnen laten lezen. Maar helaas het is even anders. Als je verder leest, vertel ik je natuurlijk graag waarom. Het heeft te maken met een aantal nieuwe dingen.

Nieuwe game

We hebben het druk, of nou ja druk. Eigenlijk valt het wel mee. Ik heb andere dingen te doen die ik leuk vind. Bloggen is voor mij een hobby en die wijkt er voor. Ik ben al sinds mijn 16e een gamer. Bijna 20 jaar dus. En de game die ik 15 jaar geleden begon te spelen heeft een reboot. Je snapt natuurlijk dat het erg leuk is. En dan vaak blijft het bloggen liggen.

Nieuwe baan

Daarnaast heb ik per 1 december een nieuwe baan. Ook zoiets spannends. Na 10 jaar voor dezelfde werkgever gewerkt te hebben heb ik de vraag gehad om voor iemand anders te komen werken. Een rustigere werkplek, maar wel een leuke uitdaging. Het was een moeilijke keuze. Op dit moment werk ik nog in een hele drukke praktijk. Ik merk dat doordat het hier thuis druk is en er steeds veel verandert, dat het me af en toe zwaar valt. De keuze is dus gemaakt met de wetenschap dat er straks op mijn werk meer rust komt, zodat het thuis ook beter kan lopen.

Nieuwe hulpverlener

We gaan voor nieuw in deze blog. Sinds kort hebben we een nieuwe ambulante begeleidster aan huis. We kregen het advies om naar de tweede lijn te gaan, omdat onze problematiek langdurig gaat zijn. En omdat onze dochter pas 7 is, gaan we nog wel het een en ander meemaken verwachten we. Maar onze ambulante begeleidster is prettig, lief en meedenkend. Ze wil onze dochter goed leren kennen voor ze behandelingen inzet. En hetgeen wat ze wil gaan doen, zal helpend zijn ook voor ons. Startend met het stukje hoe werken emoties en hoe kan ik ze uitleggen en verklaren.

Hoe gaat het met de kids

Het gaat op dit moment aardig. We merken dat er onderling snel irritatie is. Onze oudste dochter met autisme heeft er veel moeite mee dat de jongste voor zichzelf begint op te komen. Ook maakt het haar verdrietig dat de jongste makkelijk afspreekt en kan spelen. Wat voor haar lastiger ligt, omdat ze in het speciaal onderwijs zit. Ook heeft ze er moeite mee dat de feestdagen eraan gaan komen. Ondanks dat ze het grote sinterklaas geheim inmiddels weet, geeft het geen rust. Maar we doen ons best en helpen en steunen waar we kunnen.

Hopelijk landt alles snel en wordt al het nieuwe weer normaal zodat het rust gaat geven.

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply