Follow:

Hoe gaat het?

afbeelding stress , relax, tijd voor mama

Lieve jij, hoe is het met je? Hoe is het tijdens deze rare situatie? Ik gun je dat het goed met je gaat. Maar waarschijnlijk als je deze blog leest, heb je zelf een kindje met problematiek en gaat het grof gezegd misschien wel kut.

Voorbeeldig

Ik hoop natuurlijk dat het anders is, en dat je engeltje(s) zich voorbeeldig gedragen. Maar ik hoor mijn vriendinnen allemaal zeggen dat deze situatie niet leuk is. Kinderen luisteren minder goed, zeg gerust slecht. Ondanks het schoolwerk wat ze thuiskrijgen waar die toppers van leraren zich voor inzetten. Het is een rare situatie, geen structuur en geen regelmaat.

Spannend

Hier gaat het niet zo heel lekker. Misschien heb je wel ergens gelezen dat ik een vitaal beroep heb als doktersassistente. En eerlijk gezegd vind ik het best spannend iedere dag om naar mijn werk te gaan. Ondanks dat we alles goed onder controle hebben op het werk, weet je niet wat je te wachten staat en werk je met mensen. Mijn collega hoest en is flink verkouden, mijn beste vriendin werkt in het ziekenhuis met besmette patiënten. Ik heb al een aantal keren moeten slikken en weer doorgaan.

Onwerkelijk

Het is bizar, het is onwerkelijk en ondertussen voelt alles zo “normaal”. We maken een grapje op het werk, praten over hoe het thuis gaat, en glimlachen tegen elkaar wanneer dat nodig is. We steken patiënten en hart onder de riem. Maar ondertussen gaan mijn gedachten vaak uit naar thuis. Hoe is het daar? Lukt het papa om alle ballen hoog te houden? Hij is twee weken geleden geopereerd. Een geluk bij een ongeluk, anders hadden we heel veel moeten regelen omdat hij ook een vitaal beroep heeft. Maar Papa is niet gewend om zoveel thuis te zijn met de meiden, is iemand die snel verdwijnt in zijn eigen wereld. En dan maak ik me weer zorgen.

Zorgen

De meiden maken zich zorgen om mij, we zijn eerlijk maar verfraaien de boel wel een beetje. Maar toch merk je de angsten dat ze bang zijn dat ik ziek word. En niet thuiskom van het werk. Vooral bij de jongste voel ik dat heel erg. Ze huilt veel en is intens verdrietig als ik weg ga en als ze moet gaan slapen. Bang dat ze me in de ochtend niet even ziet en kan knuffelen.

Structuur

En dan de oudste; pooh, ons meisje wat structuur en regelmaat nodig heeft. We doen er alles aan, hebben een dagplanning. Ze krijgt van school een dagplanning. Maar vaak werkt alles niet naar behoren wat vervolgens een driftbui geeft.

Ik schijf deze blog even tussendoor, ik ga mijn haar doen en me fatsoeneren om naar mijn werk te gaan. Het lijkt op de stilte voor de storm.

Een dikke knuffel voor jou, vergeet niet dat je een topper bent, een juffrouw of meester, een persoonlijk begeleider en papa of mama in een. Hopelijk vind je zelf ook een beetje rust en lukt het allemaal.

Dikke knuffel dit keer! En stay safe!

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply