Follow:

Drukker gedrag en heftigere buien

Meisje wat gepest wordt, Moeilijk gedrag.

Sinds een aantal maanden gaat ze naar speltherapie. Dit omdat haar gedrag steeds drukker wordt en haar buien heftiger. Ze kan zich moeilijk verwoorden en vertellen wat er aan de hand is, wat het voor ons als ouders niet makkelijk maakt. Want er is zoveel onderliggend. Maar hoe ga je er mee om?

Speltherapie

De speltherapie haalt laagjes weg, zodat ze zich beter kan verwoorden en makkelijker kan ontspannen. Dat er laagjes weggehaald worden, dat zien wij thuis ook terug. Maar helaas uit zich dat in boze buien en brutaal gedrag. Ze laat zich enorm beïnvloeden. Pasgeleden kreeg ik een ontzettend brutaal gezicht en een middelvinger opgestoken. Ik besluit haar te benoemen dat dit niet netjes is en dat ze op de gang kan gaan zitten.

Even later als ze rustiger is dan neem ik haar even apart. Waarom stak je de middelvinger op? Wat betekent dat? Ze weet alleen dat het een vieze en gemene vinger is. Op school doen ze dit ook. Hoe blij ik ben met haar klas, ik zie wel dat er wat brutalere kindjes in zitten met meer “straattaal”. Waar ik dat thuis vermijd en benoem dat het niet goed is, krijgt ze het op school mee. Vooral als de juffrouw het niet hoort of aan de andere kant van het schoolplein staat. Ik ken de juffen en herken veel van mijn eigen normen en waarden terug.

Gedrag

Naast het brutale praten en gedrag merk ik ook terug dat ze steeds baldadiger wordt in haar gedrag. Ze slaat veel in haar vuist, duwt ons te pas en te onpas weg. Ze slaat als ze boos is, haalt uit naar haar zusje. En echt niets is goed. Bijna alles wat ik of mijn partner zeggen, wordt ze boos over of gaat ze zeuren. Soms begint het al bij het openmaken van haar ogen.

Vakantie

De vakantie komt eraan en we hebben wel een hele spannende periode voor de boeg met haar operatie komende week. Maar dit gedrag zien we al langer dan de laatste paar weken terug. Ze is ongeduldig en moet constant bezig gehouden worden. Ik zie zelf wel op tegen de vakantie. Gelukkig kunnen we genoeg uren inzetten want ja, ja, het PGB is weer rond! Nu nog zorgen dat we kunnen gaan betalen, maar dat zal na veel gedoe wel weer goed komen.

 

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply