Follow:

Doktersassistente in een rare wereld

operatie keel en neusamandelen, ziekenhuis, corona, doktersassistente

Moet ik dit wel schrijven? Wil ik dit wel schrijven? Ik ben de mama van een bijzonder meisje. Maar ik ben nog zoveel meer. Ik ben vrouw van, mama van nog een dochter, ik ben een dochter, een zus, grote nicht, vriendin en doktersassistente. Doktersassistente in een belachelijk rare wereld op dit moment.

Pure blog

Mijn hart brak vanavond in honderd stukjes. Ik zit tegen een flink potje huilen aan. Een puurdere blog kan ik nu niet schrijven. Ik krijg net een app van mijn vriendin. De oom van iemand die ze goed kent is afgelopen week overleden aan het Corona virus. Vandaag ging ook de opa van diegene dood aan het Corona virus.

Benauwd

Dit gaat je niet in de koude kleren zitten, ik hoor nog die benauwde patiënt aan de telefoon, de paniek in de stem van de partner die belde. Ik zie de arts in pak weggaan en zie na 15 minuten een ambulance met sirenes aan voorbij flitsen. Ik ben bang.

Foute boel

Ik krijg van een andere vriendin een appje dat haar schoonvader in het ziekenhuis ligt. En zelf is ze ziek. Ik maak me zorgen om haar. Mijn beste vriendin werkt in het ziekenhuis en ziet de zieke patiënten binnen komen. Wat moet ik met deze informatie. Ik krijg het niet goed verwerkt. Het gaat langs mij heen. Ik schakel gemakkelijk af in de pauze op het werk. Het voelt en lijkt allemaal zo normaal. Totdat je weer een telefoontje krijgt en hoort dat het foute boel is.

Complimentjes

Je hoort de complimentjes wel, en wuift ze dankbaar weg. Ik vind het lief! Begrijp me niet verkeerd, maar ik koos ervoor de opleiding te doen omdat ik graag mensen wil helpen. En dat doe ik ook. Maar nu, nu zou ik het liefste thuisblijven elke dag. Bij mijn gezin, beschermd van dat enge virus wat je op straat kunt oplopen.

Risicogroep

Zelf ben ik een risicogroep. Ik heb diabetes, met ontregelde suikers, ik word behandeld voor een hoge bloeddruk en ben niet de smalste. Maar ik moet aan het werk, ik heb geen keuze. Elke patiënt die ik zie op het werk hoop ik van dat deze niet ziek is. Wanneer er iemand in de buurt komt van waar ik zit hoop ik maar dat deze persoon niet ziek is. Je leest zoveel verschillende verhalen, en ik wil ze niet lezen. Maar ik lees ze toch, stom natuurlijk.

Vragen

Ik krijg soms vragen van mensen in mijn omgeving, de een twijfelt of ze de dokter moeten bellen want ze willen niet lastig zijn. De ander vraagt zich af wat er gebeurt als je het krijgt. Het antwoord op de eerste vraag: Je bent niet lastig, als je twijfelt bel! Er kan altijd overlegd worden of je kunt gezien worden door een arts. Deze kan met je meekijken of het nodig is vervolgstappen te nemen. De tweede vraag, daar heb ik geen antwoord op.

Blijf veilig

Ik kan je alleen maar vertellen hoe belangrijk het is om je aan de RIVM-richtlijnen te houden, hou echt die 1,5 meter afstand. Ga de deur niet uit alleen als je echt weg moet. Ik kom dan misschien wel sterk over aan de telefoon, maar ik ben ook bang. Ik weet niet wat komen gaat.

Blijf veilig,

Liefs een doktersassistente, mama, dochter, zus, nicht, vriendin, de mama van een bijzonder meisje

afsluiting liefs de mama van een bijzonder meisje

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply