Follow:

Gastblog: Ons speciaal kind…

Gastblog, Ons speciale kind, potlood met schrift. PGB

Ieder kind is speciaal uniek en hartstikke mooi! Zo ook die van ons. Drie hebben wij er. Dat is al heel speciaal! De oudste van ons, is super speciaal! Hij is leergierig en nieuwsgierig! Weet alles en wil alles weten! In zijn wereldje is alles ook beter. Logisch voor hem! Voor de buitenwereld vreemd en apart…

Onbegrip

Want waarom doet hij de dingen die hij doet? En waarom doet hij dit en waarom dat? We horen het zo vaak. En dan de opmerking: “Die van mij, die doet dat niet”.  En waarschijnlijk herken je de opvoedkundige adviezen: Zo hoort dat niet, of dat doe je verkeerd! Wanneer doe je het wel goed als ouders van een speciaal kind? Want speciaal is hij zeker!

Rugzakje

We weten namelijk al twee jaar dat hij een gevuld rugzakje heeft! ADHD om precies te zijn. Misschien een beetje ASS nog, maar dat weten we pas later dit jaar. Hij is ook nog eens heel slim. Daar zijn genoeg boekjes over te vinden, hoe om te gaan met hoogbegaafdheid, of ADHD. Maar in werkelijkheid weten de mensen om hem heen er niks vanaf, ze weten het wel maar ze kunnen er niks mee.

Hoe doe je dat dan?

Hoe je het vandaag doet, is het morgen misschien wel de verkeerde manier?  Speciale kinderen hebben iedere dag structuur nodig. Maar daar later meer over. We leven in het nu, en nu doen we het zo om.

Later meer!

Bijzonder meisje is een persoonlijke blog, maar in ons leventje leer ik hele lieve en bijzondere mensen kennen. De mama van dit speciale jongetje is een van deze mensen. Ze wil graag van zich afschrijven en via Bijzonder meisje wil ik haar graag de kans bieden. Dus dit is wellicht niet de laatste blog die je van haar zult lezen.

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply