Follow:

Gastblog: Even voorstellen

handen komen samen met een puzzelstukje

Graag wil ik jullie kennis laten maken met onze zoon.. je weet wel dat speciale kind van ons. Hij is namelijk een Brammetje! Kennen jullie Bram? Brammetje Baas, dat is onze zoon…precies! 100% geen twijfel bij mogelijk… Nee echt geen twijfel over mogelijk!

Nieuwe leraren

Wanneer “nieuwe” leraren, mensen, bekenden, vage bekenden of wie dan ook vraagt wie onze zoon precies is, dan zeg ik Brammetje. Hij is Bram! Kijk maar eens naar die film, dan ken je meteen onze zoon! Wellicht staat hij gewoon bij je filmlijst op tv, En anders is hij vast ergens te streamen. Wanneer bekenden, of leraren dan de film hebben gezien, zien ze inderdaad herkenning! Hij is Bram, onze Bram.

Anders dan de rest..

Het liedje van Jochem Meyer past dan ook helemaal in ons gezin. Misschien heb je hem wel eens gehoord, en anders luister hem even, hieronder staat het filmpje,  het gaat voor 100% over ons kind!

 

Gelukkig kan hij er zelf mee lachen. Van ons mocht hij dus ook maar een keer deze film zien! Hij deed namelijk graag alles eens haarfijn na. Dat moeten we niet hebben, laten we daarnaast een paar kleuters thuis hebben die graag kopiëren; een No Go dus.

Diagnose

Maar terug naar het begin. Na weken van gesprekken en onderzoeken bij de psychologen is het zover, wij mogen op gesprek komen! Diagnose gesprek, advies gesprek, hoe je het noemen wil.

Toch wel met spanning en bibberende knietjes gaan wij naar haar toe. Zonder Bram, die is namelijk thuis druk in de weer met andere prioriteiten, gelukkig merkt hij niks van onze zenuwen.

Het gesprek

Dan zijn we er, en jawel! Onze vermoedens worden bevestigd. Na jaren zelf al het onderbuik gevoel te hebben, is het zover: Ons kind is nog specialer. Hij heeft ASS, autisme spectrum stoornis, langs zijn ADHD.  Een dubbel gevoel. Je weet het eigenlijk wel al, maar toch komt het hard aan. Even slikken en weer doorgaan, je moet toch het beste beentje blijven voortzetten voor Bram!

Nu gaan we ons best doen om de wereld om onze Bram heen, om hem nog beter te gaan begrijpen! En dat is lastig! Want hoe je het vandaag doet, kan het morgen heel verkeerd zijn. En de wereld om ons heen kan er maar moeilijk mee om gaan.

Later meer!

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply