Follow:

Sinterklaas kapoentje

sinterklaas kapoentje, suiker hartjes, geheim van sinterklaas, dag sinterklaasje

Als het aan mij ligt, mag hij gelijk weer vertrekken. Hoe leuk dat ik de Sinterklaasperiode ook vindt. De goede man moest eens weten hoeveel spanning en stress hij veroorzaakt. Ik ga proberen alles in goede banen te leiden. Eens kijken hoe me dat lukt.

Cadeautjes

We zijn al even bezig, al voordat hij aankwam in Nederland. Het verlanglijstje werd al gemaakt met het Intertoys boek. Maar er was een grote wens: Een Nintendo switch. Nou als je het mij vraagt niet een cadeautje wat je “eventjes” geeft. We verkochten samen oud speelgoed, spaarden samen zakgeld. En uiteindelijk kost het Sinterklaas niet zo veel. Wij houden 50 euro per kindje aan.

Ze heeft enorm haar best gedaan. Een envelopje gaat met de pieten mee. Probleem één hebben we dus redelijk getackeld. De spanning wat ze gaat krijgen. We sturen de Sint en zijn Pieten een briefje en die stuurt er eentje terug met tekst en uitleg. Mag ik nog even stuiten hoe trots ik op haar ben dat ze zo hard mee gespaard heeft!

Schoentje zetten

Schoentjes zetten doen we alleen op de zaterdagen. Een dag die meestal wat meer prikkels kan hebben. En de zondag daarna om bij te komen. Wat in de schoentjes komt dat blijft open. Wat wel spannend is. Maar ik heb nog geen idee wat we gaan halen. Ik ben nog nergens tegenaan gelopen. Maar de picto is al gemaakt die komt op het planbord.

Prikkels vermijden

Andere jaren gingen we wel eens naar een pietenpakhuis of het pietenontbijt. Ik ben er nog niet helemaal over uit of we dit jaar zullen gaan. Ik denk dat ik het pietenpakhuis met zusje lief doe. En het pietenontbijt doen we waarschijnlijk weer samen met familie of vrienden als dit doorgaat. Het is gelukkig een open ruimte, ze kent het van andere jaren. En er is een paard, wat haar heel erg goed doet. Dus ik denk dat we toch gaan.

Pakjesavond

Wij zorgen dat ze weet wat ze krijgt, althans een deel. Want ze krijgt van haar ooms en tante ook nog een cadeautje. Opa en Oma doen mee met het grote cadeau. Maar we zetten bij de eerste schoen in een brief wanneer ze schoen mag zetten zodat we dit kunnen inplannen. Daarnaast komt in de brief te staan dat de switch er komt. Dat zal rust gaan geven.

Lief zijn

Op internet kwam ik een liedje tegen. Bron is helaas onbekend, maar ik wil hem graag even delen. Want ik herken hem enorm.  Ze wil in deze periode zo lief zijn omdat sint en zijn pieten alles horen. Daardoor gaat het dus he-le-maal fout. Ze raakt hierdoor overprikkeld en raakt gefrustreerd. Ik ben altijd blij als alles weer bij het oude is. Ondanks de gezelligheid.

Zie de maan schijnt door de bomen, makkers staakt uw wild geraas,
Ook al zou ik willen stoppen, de prikkels zijn me steeds de baas.
En wie zoet is die krijgt lekkers, maar dan word ik weer zo druk.
Dan wil ik zingen en veel springen, dan gaat er soms iets stuk.
Piet kijkt stiekem door de schoorsteen, wie er lief is en wie stout.
Ik wil graag de liefste wezen, maar in december gaat dat fout.
Terwijl iedereen die feesten leuk vindt, denk ik: was het maar geweest.

Was het vast maar januari, dan is het voor mij weer feest!

afsluiting liefs de mama van een bijzonder meisje

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply