Follow:

Sint eruit, kerstboom en versiering erin

kerstbalen in een mooie kerstboom

Wij vierden 7 december het laatste sinterklaasfeestje. Samen met alle jongste (achter) neefjes en nichtjes. Gezellig, maar wel druk met zoveel kids. Gelukkig deed ze het ontzettend goed. Wij zeggen nu: “Sint eruit, kerstboom erin”.

Kerstboom

Wij kondigen altijd alles aan, dat de boom er ging komen was duidelijk. Maar er stond zoveel rommel in de woonkamer dat ik besloot de boom al iets eerder op te zetten. Sinterklaas was hier al geweest en ach waarom niet, gezellig toch? Helaas geen tijd om aan te kondigen. Gelukkig is ze dol op de lampjes en hebben wij een redelijk rustig huis. Na een avondje doorpakken stond de boom. De woensdag daarna volgde de versiering. De etappes waren voor haar wel prettig, niet ineens ‘boem’ alsof het huis ontploft met andere spulletjes.

Gezelligheid

Gelukkig hebben we hier twee meiden die dol zijn op gezelligheid, gewoon lekker samen op een rustige manier. Maar wel lekker met een dekentje op de bank met de kaarsjes, lampjes en open haard aan. Dus al die gezelligheid in huis hier is geen probleem.

Kerstmuziek

Ik hou zelf niet van stilte, maar de kerstmuziek blijft wel een dingetje. Meestal als ik alleen ben, staat er muziek aan, of als de buren enorm veel herrie maken, wat geregeld voorkomt. Maar als onze oudste thuis is, wordt muziek vaak te veel erbij. Ze trekt zich dan wat sneller terug naar een eigen plekje. Voor haar is dat de donkere wc. Wat daar zo leuk aan is, maar daar heeft ze weinig tot geen prikkels. En dat geeft rust.

It’s beginning to look a lot like Christmas

Wij gaan de gezellige tijd tegemoet, samen met onze families. Een strakke, maar standaard planning. Gelukkig met allemaal mensen die onze dochter begrijpen. Ook als ze even boos of overprikkeld raakt of zich terugtrekt. Mijn neefje heeft ook een autismespectrum en samen met hem gaat ze dan afschakelen. Mooi om te zien hoe ze zich samen vinden en opzoeken. Ik geniet van deze dagen, en maak er het beste van. Gelukkig laat ze het toe en is ze redelijk gewend.

Gaat bij jullie de kerst goed? Hoe reageert jouw kindje op de kerstboom?

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply