Follow:

Ik kin neet mier wachte

carnavals hoed met serpetine

Zoals Lex uiting mooi zingt: Ik kin neet mier wachte, wachte wies de vastelaovend. Ik tel de laatste weken af. Het is nog niet zo erg dat ik niet meer weet wat ik moet. Maar ik verheug me wel op de Vastelaovend zoals we dat hier in Limburg noemen.

Tijd voor mama

Hier beginnen we al op tijd met vieren. Voor mij geen prinsenzitting, maar wel beginnen we de vrijdag van tevoren met een soort van karaoke op zijn dialect. Een gezellige avond met vrienden en een drankje. Meezingen met de leuke liedjes van vroeger en nu. Voor mij is dat echt de tijd voor mama. De kids worden door papa in bed gelegd, ik werk mijn make-up een beetje bij, zet een hoedje op de kop en ga.

De tijd voor mama is af en toe zo nodig. Gelukkig doe ik dat de afgelopen jaren wel wat meer. Even erop uit gaan zonder de kids. Het dagelijks leven draait om hun. En het was een hele bewuste keuze om mama te worden. Ik doe dit met alle liefde in mijn lijf. Ik zou het ook niets anders willen. Maar dat wil niet zeggen dat mama niet af en toe tijd nodig heeft voor zichzelf.

Vastelaovend

Voor mij is de Vastelaovend een moment dat ik voor mezelf pak. Dit jaar heb ik het goed geregeld. Ik werk altijd in het begin van de week. Na een drukke donderdag beginnen we met een beetje geluk. Ook de vrijdag en zaterdag is papa bij de meiden. Hij houdt totaal niet van dit gezellige feest. En ieder zijn ding, hij weet dat ik het heerlijk vind. Hij zorgt voor de meiden en ik geniet en tank bij.

Samen

De overige dagen, de zondag en de maandag gaan de meiden mee. De jongste vindt dit heerlijk, heeft hier geen moeite mee. De oudste is vanaf dat ze klein is meegegaan. Ze heeft de keuze wat ze wil. Voor haar kunnen de prikkels te veel zijn. Maar ik vind het ook belangrijk dat ze zelf mag kiezen wat ze wil. We hebben de dagen daarna genoeg tijd en mogelijkheden de prikkels op te vangen en te tackelen.

Deze mama gaat even lekker genieten, opladen en er een feestje van maken! En in de ochtend, tja vraag me dan maar niets *knipoog* omdat papa vroege heeft moet ik evengoed vroeg uit de veren. Maar ‘s avonds een feestbeest in de ochtend ook!

Alaaf!

En mocht je je afvragen over welk liedje ik het heb? Check hem dan vooral even via youtube!

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply