Follow:

Een dagje weg, gezellig?

draaimolen, dagje weg

De donderdag in de vakantie hadden wij een dagje weg gepland staan. Gezellig zou je denken toch? Met een kindje met ASS is dat niet zo vanzelfsprekend. Vooral niet als je dag anders gaat dan gepland.

Iets wat moet

Voor we zouden gaan, moesten we eerst even langs de bank. Ik wil graag een en/of rekening om meer overzicht te krijgen in onze uitgaven. Iets met goede voornemens. Bij de bank aangekomen bleek het op een andere locatie te zijn. En ook het geld storten was een dingetje.

Zakgeld

Hier krijgen de kinderen van de opa’s en oma’s zakcentjes, en we kregen van super oma een nieuwjaar centje. Ze wilde heel graag een Nintendo DS voor in de bus. Met de nodige hulptroepen vonden we er eentje een paar dorpen verderop. Normaal kost zo’n ding nieuw over de honderd euro. En we vonden er een voor 45 euro, nieuw! Jaaaa, leuke meevaller. Enfin, we moesten dus op pad hiervoor. Omdat ik onze sinterklaas en kerstcentjes nog moest storten, gingen we gelijk naar de bank. Dit zorgde voor vertraging en we kwamen later bij onze bestemming.

Ongepland

Omdat het niet zo gepland is en ik ook weinig kan op zulke momenten is het pittig. Het humeur van de twee kids zakt erg hard. Ze worden sjago en ik ook. Ik zeg nog tegen mijn man dat het echt zo niet gaat zoals ik wil. Gelukkig vinden we elkaar weer terug als we naar onze bestemming gaan.

Pretpark

Afgelopen jaar kregen onze meiden voor de verjaardag een abonnement voor een pretpark bij ons in de buurt. Dit park is echt zo fijn voor onder andere iemand met autisme. Ze zorgen voor korte wachttijden en zo min mogelijk prikkels. Ik twijfel of we dit jaar een nieuwe kaart doen. We zijn er zo en een abonnement is niet duur. Ook is het een erg leuk park, maar ik vraag me af of het nog wel te doen is. Ondanks dat ze het park op haar duimpje kent, merk ik dat de prikkels de overhand nemen.

Gezellig. Het is zo dubbel, want een dagje weg is gewoon erg leuk en gezellig. Vooral voor onze andere dochter. Maar ik merk ook dat een dagje weg steeds meer lading met zich meebrengt. Het antwoord op de vraag: het was dus wel gezellig, maar toch waren er veel prikkels. Maar het blijft een leuk verjaardagscadeautje. Vooral omdat ze al omkomen in het speelgoed en ik juist bezig ben met ontspullen.

Hoe doen jullie dat?

Share on
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply