Blog post

Een rustige vakantie

maart 24, 2019

Pasgeleden vierden wij in het zuiden de vastelaovend. Ook ons bijzonder meisje en zusje deden gezellig mee. Daarna hadden we lekker een aantal dagen vrij. En we kozen voor een rustige vakantie.

Muziek en prikkels

Op school heeft mijn dochter altijd haar gehoorbeschermers op als ze iets gaan doen of weg gaan. Niet dat ik erbij nadenk, hier thuislaat ze hem altijd liggen. Zo ook toen we samen weggingen. En natuurlijk staat met de carnaval de muziek altijd een tandje harder. Dus we begonnen al op de verkeerde voet. Vervolgens moesten we nog lang wachten op de anderen die even zouden aansluiten en al snel zag ik haar hoofdje vol raken. De muts op gaf iets verlichting. Het was vreselijk…

Kindermiddag

De dag daarna maakte gelukkig een hoop goed. We hadden hier de kindermiddag in het dorp. Er was ruimte, de kinderen konden op een springkussen, konden popcorn krijgen en rondlopen. Ze kregen ballonnen en er waren kinderen die ze kende. Ook haar vriendje van de opvang. Ze genoot, in het begin moest de koptelefoon nog wel even op, maar deze mocht al snel af. Ik zag haar nauwelijks en ze ging zelf op ontdekking uit.

Werken

Dinsdag en woensdag moest ik zelf werken. De woensdag ging ze naar de opvang. Ze gingen een buitenwandeling maken. De laatste tijd is ze obsessief of er wel een toilet is. Gelukkig weten ze dat goed op te vangen bij de opvang. En al snel was het goed en had ze een leuke middag.

Ditjes en datjes

De planning was om nog een aantal uurtjes als gezin op pad te gaan. Maar dit hadden we nog niet verteld. Dus toen uiteindelijk de planning omgegooid werd en we besloten voor een rustige dag te gaan was dat prima.

Zichzelf bezighouden

Soms is het ook wel eens lekker gewoon een rustig weekje te hebben. We zijn aan het oefenen dat ze zichzelf moet gaan bezighouden. Dit mag zijn op de iPad of de Nintendo DS, met een film of speelgoed. Maar ze moet zichzelf een uurtje amuseren. Soms is dat nog wel een dingetje, maar inmiddels lijkt het stukken beter te gaan! Wij hebben genoten van een rustige vakantie.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post Volgende post