Blog post

Series en films over autisme

januari 13, 2019

Ik ben dol op films en series. Vooral als de meiden in bed liggen. Even tijd voor mama! Ik kruip dan met een dekentje op de bank en kan me hier uren mee amuseren. Wist je al dat er verschillende series en films zijn die over autisme gaan?

Ik volg zelf twee series en heb een film gezien. Nou ja, twee eigenlijk Rainman. Deze zag ik jaren geleden. Eerlijk toegegeven is het wel heel erg lang geleden dat ik deze heb gezien. Doordat onze autisme specialist vele films en series gezien heeft, keek ik wel een aantal andere titels.

Daglicht

Zelf was ik enorm onder de indruk van deze film. Ik vond sommige scenes ook heel erg heftig. De acteurs zijn steengoed! De film gaat over advocate Iris. Ze komt erachter dat ze een oudere halfbroer heeft. Ze probeert erachter te komen wat er gebeurd is en wordt geconfronteerd met een gruwelijke waarheid. Deze film kun je kijken via Netflix of op dvd.

The good doctor

Mijn grote favoriet. Inmiddels ben ik bij seizoen 2 van de serie. Deze serie gaat over dokter Shaun Murphy, een arts in opleiding. Voor mij gaf deze serie veel duidelijkheid over het autisme van mijn eigen dochter. Hoe hij denkt en waarom hij af en toe in een soort trance verdwijnt. Dit herken ik van mijn eigen meisje. Daarnaast ben ik gewoon dol op ziekenhuisseries! Je kunt the good doctor kijken op tv of via streamingdienst Videoland.  Je kunt the good doctor natuurlijk ook kopen!

A-typical

A-Typical gaat over een gezin waarbij de zoon autisme heeft. Alle spanning en stress zorgen ervoor dat moeder Elsa haar geborgenheid ergens anders gaat zoeken. Inmiddels zijn er twee seizoenen van deze serie.

Welke films en series ken jij die ik nog moet gaan kijken? Op dit moment ben ik nog aan het wachten op The good doctor. Ik hou van bingwatchen, een aantal afleveringen achter elkaar. Dus ik spaar er even een aantal op. Maar binnenkort kan ik weer verder! Genoeg te kijken in de kerstvakantie dus!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post Volgende post