Blog post

Een nieuwe kamer

februari 13, 2019

Sinds een aantal weken slaapt ons bijzonder meisje op haar nieuwe kamer. Het was nogal een dingetje, maar inmiddels heeft ze haar intrek genomen in haar prachtige, prikkelvrije zolderkamertje.

Verbouwen

We begonnen in september met alles opruimen en de zolder leeg te maken. Jeetje, wat verzamel je in de loop der jaren veel zooi. Alles werd uitgezocht en we gingen gelijk ontspullen. Uiteindelijk ging er een hoop weg en maakten we anderen blij met voor ons overbodig spul.

De verbouwing startte, maar helaas bleek er een scheefstand van de dakkapel. Nadat uitgezocht werd of het wel veilig was, werden de ramen opnieuw geplaatst en uiteindelijk werd er eind vorig jaar gestart met klussen.

Meekijken

Om haar te laten wennen aan het idee van haar eigen nieuwe kamer mocht ze de voorgang volgen. Van donker en koud, naar licht en rustig. Doordat ze zag dat alles netjes werd, ging de angst voor de spinnen weg. Ook zag ze de ruimte die ze zou krijgen. Ik had al aangegeven dat ik het speelgoed wilde opruimen.  Ze is dol op Playmobil en in de loop der jaren heeft ze behoorlijk wat spullen verzameld. Door het meekijken werd ze rustiger en kreeg ze zelfs zin om op zolder te gaan slapen.

Prikkels

Gaande de verbouwing moesten wij beslissingen nemen, wat wilden we met het licht. En wat wilden we met het bureau en de overige ruimte? Veel kwam daarvan bij mij uit. Ik maakte de keuze om zo min mogelijk prikkels op te wekken. En uiteindelijk hebben we nu een prachtig, rustige en prikkelarme kamer. Witte muren, laminaat vloer, een ingebouwde boekenkast en een speelgoed kast. Een prachtig bed, nachtkastje en bureau, en in een hoek een tipitent. De tipitent moet een plekje worden om te kunnen snoezelen.

Klaar

Inmiddels is de kamer klaar. Op een matje na in de tipitent. Oh ja, en de rolgordijntjes nog. Maar daar moeten we weer eerst even voor sparen. Het was een investering, maar dan heb je ook wat! Trots op het resultaat en haar prachtige kamer. Trots op mijn bijzonder meisje dat boven op zolder slaapt en speelt! En enorm blij met de ruimte om alles op te bergen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post Volgende post