Blog post

Door de ogen van een peuter

maart 10, 2019

Als ik naar mijn dochter kijk, zie ik mijn kleine meisje wat al wijs kan overkomen.  Dit is aan de buitenkant, maar van binnen vraag ik me vaak af wat ze denkt en wat er in haar hoofdje omgaat. Maar wist je dat peuters soms heel slim kunnen zijn, maar soms ook moeite hebben met dingen begrijpen? Ik heb een poosje de streken en acties van mijn peuter bijgehouden en geprobeerd me te verplaatsen in wat er dan in haar hoofdje omgaat.

Een blog die ik eerder schreef, maar graag met jullie wil delen.

Door de ogen van een peuter

Ik kan al heel veel zeggen, maar vaak begrijp ik niet wat je tegen me zegt. Ik herken de woorden, maar weet de betekenis niet. Mensen denken dat ik ouder ben, maar eigenlijk snap ik er gewoon af en toe geen hoedje van.

Mama zegt dat ik op moet ruimen. Alles, maar als ik dat opruim kan ik ook gelijk weer iets nieuws pakken om mee te spelen. Dus ik ruim op, pak wat nieuws en ga weer spelen. Gezellig toch allemaal die spulletjes op de grond? Ik snap niet dat mama moppert dat het weer een zooitje is. Ik heb toch opgeruimd?

Papa zegt dat ik moet luisteren, dat ik moet opruimen, dat ik moet eten. Soms word ik dan heel boos, want ik moet alles en mag niets.

Verdrietig kijken

Als ik iets doe wat niet mag van papa en dat wordt tegen mij gezegd, dan knijp ik net zo lang met mijn oogjes en kijk ik heel verdrietig. Dan ga ik snel naar mama om sorry te zeggen. Mama aait me dan over mijn hoofdje omdat ze niet weet wat er gebeurde. Ze knuffelt me en dan zeg ik sorry. Mama snapt dan pas dat ik iets gedaan heb wat ik niet mocht. Slim toch?

Als ik een vieze neus heb, poets ik hem zelf en ik vind het het aller-fijnste om mama’s handdoeken uit de la te pakken, die zakdoekjes zijn echt niet fijn. En ik ben dan zo lief om de handdoek weer terug op te ruimen, want mama wil dat ik alles netjes opruim.

Als oma iets zegt wat niet mag en zegt oeps dat had ik niet moeten zeggen, dan zeg ik het juist, had oma maar op moeten letten. Kut!

Als ik op de crèche zit en de juffrouw is bezig met een ander kindje en ik wil even aandacht, dan ga ik toch gewoon heel hard zingen. Komt ze me vast vertellen dat ik iets zachter moet zingen. Hey kijk, daar komt ze al!

Lekker in bad

Ik vind het heerlijk om in bad te gaan, dus als mama me net helemaal heeft afgespoeld, plons ik weer in het vieze water, kan ik even wat langer douchen.

Als ik al mijn knuffels bij papa en mama in bed leg, misschien mag ik dan ook wel daar slapen. Meestal moet ik alles weer opruimen, maar stiekem laat ik als papa is werken een knuffeltje voor mama liggen. Is ze niet alleen met slapen. Het liefste de pop als mama dan gaat zitten dan springt ze weer op. Dat is grappig!

Ik heb soms hele grappige uitspraken. Als ik zeg “mama heeft dikke billen” dan lach ik daar heel hard bij. “Mama, dat is een grapje!”

Het liefste ga ik iedere dag leuke dingen doen, vooral zwemmen en op vakantie vind ik erg leuk. Flauw dat mama en papa altijd zeggen vandaag niet. Wachten tot de volgende keer duurt zo lang! Ik vraag het morgen gewoon nog een keer.

Ik kan al heel goed onderhandelen. Papa zegt dat ik mijn snavel moet houden, voor de zoveelste keer. Ik ga naar hem toe en zeg dat ik voor mijn Tuttie (die ik alleen mag als ik ga slapen) mijn snavel wel hou.

Mijn zusje is om op te zitten toch?

Verstoppertje

Weet je wat een leuk spelletje is? Mama heeft een muis bij haar compjoeter. Deze verstop ik af en toe. Mama gaat dan overal zoeken en ik verklap niet waar hij is. Dan komt ze altijd naar me toe en vraagt me dan waar de muis is. Samen gaan we dan zoeken. Ik vind verstoppertje spelen wel heel leuk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post Volgende post